FRAMTIDENS SAMSKAPANDE NÄTVERK

People Insight Labs

Om People Insight Labs

Aldrig förr har HR:s frågor varit viktigare. Vi sitter ofta för oss själva och funderar på hur vi kan lösa samma typer av frågor. Det vill vi ändra på! 

Vår nya satsning People Insight Lab är en ny form av lärande nätverk där du får chansen att, tillsammans med andra medlemmar, hitta lösningar på några av vår tids stora utmaningar och möjligheter. Till er hjälp finns material (rapporter, statistik och presentationer) samt tankeledande partners som delar med sig av sina insikter. Med ditt aktiva deltagande får du därmed chansen att utveckla nya insikter, erfarenheter och driva förändringen mot en bättre framtid.

Varje nätverk djupdyker inom ett av de två områdena: Designa arbete efter välmående och Livslångt lärandeDe slutsatser som ert arbete lett fram till kommer att sammanfattas i en rapport som Sveriges HR Förening skriver ihop och publicerar i slutet av ert projekt under oktober 2021.

Med People Insight Labs får du:

 • Vara med, diskutera och söka svaren på de svåra frågorna som alla ställer sig.
 • Påverka vår profession genom nya rekommendationer och insikter.
 • Under arbetets gång testa lösningar och hypoteser i din egen organisation. 
 • Vara en del av ett aktivt nätverk på max tio personer.
 • Delta i givande nätverksträffar som leder till nya insikter och praktiska lösningar.
 • Tillgång till materialsomrapporter, statistik, tips, verktyg och presentationer.
 • Ta del av relevanta insikter som en kunnig partner inom området  delar med sig av. 
 • Ditt namn publicerat på rapport som Sveriges HR Förening släpper i höst. 

Upplägg:

 • People Insight Labs utforskar två ämnesområden – välj det du vill arbeta med och anmäl dig så snart som möjligt. 
 • Vi kommer tillsammans att ha fyra digitala workshops 
 • Mellan träffarna sker samarbete i er egen Slack-kanal och eventuella egna arbetsmöten. 
 • Ni kommer ha möjlighet att ställa frågor till alla medlemmar på Sveriges HR Förening.
 • Resultatet blir en del av en rapport som Sveriges HR Förening skriver baserat på era insikter. 

Välj mellan två områden:

Hälsa

Designa arbetet utifrån välmående

Hälsa på arbetsplatsen har gått från att titta på sjukfrånvaro via att prata om balans mellan arbete och fritid till att vi i nästa steg på riktigt designar arbetet efter välmående för individen. Hur ska organisationer tänka som vill lyckas med detta? Vad efterfrågar individen?

Nätverket består av max tio personer som brinner för att belysa perspektiv och hitta insikter i ämnet. Ni kommer tillsammans att djupdyka i frågan och få ett grepp om hur organisationer ska ta sig mot målet – att välmående står i fokus när arbetet designas. De insikter och praktiska lösningar ni kommer fram till blir en del av en rapport som släpps i samband med HR-dagarna.

Ämnen ni diskuterar: 

 • Mental hälsa  
 • Anpassningar och beslut efter individen 
 • Välmående individuellt, i teamet och i organisationen 
 • Utförande 

Målgrupp
Om du brinner för ämnet välmående på jobbet har du hittat rätt. 

People Insight Labs partner:

Lärande

Livslångt lärande som skapar mervärde

Tiderna med att bara fokusera på kompetensutveckling inom den specifika arbetsrollen och att klassisk lärarledd utbildning är enda sättet att lära nytt är förbi. Idag finns det ett behov av att ha en strategi på plats som möjliggör kontinuerligt och livslångt lärande och utveckling. Hur får organisationer till detta? Vad är viktigt att tänka på?  

Nätverket består av max tio personer som brinner för ämnet livslångt lärande som skapar värde. Det handlar om hur organisationer får fram varje individs fulla potential och därigenom organisationensNi kommer tillsammans att djupdyka i frågan och få ett grepp om hur organisationer ska ta sig an dessa frågorDe insikter och praktiska lösningar ni kommer fram till blir en del av en rapport som släpps i samband med HR-dagarna.

Ämnen ni diskuterar: 

 • Utveckling ur ett bredare perspektiv än arbetsrollen 
 • Förmåga att anpassa sig – både organisation och individ 
 • Utveckling genom möjligheter 
 • Bottom up”-perspektiv och hur teknologi och AI hjälper till med det 

Målgrupp
Om du brinner för modernt och livslångt lärande hoppas vi att du vill vara en del av det här teamet.

People Insight Labs partner för temat:

Digitalt - delta där du är

People Insight Labs är ett digitalt nätverk vilket gör att du kan delta oavsett vart du befinner dig. Vi använder oss av Zoom för våra digitala träffar och Slack som kommunikationsverktyg. 

För vem?

Du behöver inte ha några specifika kvalifikationer, utan ditt intresse och din nyfikenhet för ditt valda ämnesområde är det primära. Det är viktigt att du är en aktiv deltagare.

Du behöver vara medlem i Sveriges HR Förening för att kunna delta.

Är du inte medlem än? Just nu får du som ny medlem 20 % rabatt på ditt medlemskap under första året när du blir medlem och anmäler dig till People Insight Labs. Läs mer här.

Kostnad

Pris: 2 390* för HR BAS-medlemmar
och 2 090
* för HR PRO-medlemmar
*Pris exkl moms. Du behöver vara medlem i Sveriges HR Förening.

Anmälan

Hälsa: Designa arbetet utifrån välmående

Start: 28 maj 2021
Slut: oktober 2021
Datum:
Workshop 1: 28 maj (9-10:30), Workshop 2: 2 juni (9-12), Workshop 3: 18 juni (9-10:30), Workshop 4: v. 34.

Lärande: Livslångt lärande som skapar mervärde

Start: 27 maj 2021
Slut:
oktober 2021
Datum:
Workshop 1: 27 maj (9-10:30), Workshop 2: 3 juni (9-12), Workshop 3: 17 juni (9-10:30), Workshop 4: v. 34.

Bli medlem

Bli medlem idag och få 20% på ditt medlemskapet första året när du anmäler dig till People Insight Labs. Erbjudandet gäller nya medlemmar.

Våra utbildningsledare:

Patriksson Consulting

Marinette Patriksson

Marinette Patriksson har över 25 års erfarenhet från att utveckla organisationer och medarbetare inom strategi, organisation ledarskap och kommunikation. Hon har lång praktisk erfarenhet av att driva igenom komplexa förändringar och har genom hela sin karriär ställts inför situationer där framgångsrik kommunikation varit en nyckelfaktor.

Hon har suttit i roller som VD, Affärsområdeschef, Personalchef och Försäljningschef och kontinuerligt varvat linjechefsuppdrag med konsultrollen och anlitas i dag av många företag när det gäller Business and Change Management och eller att agera rådgivare i diverse strategiska frågor. Hon föreläser för- och utbildar chefer och medarbetare, och många uppskattar hennes förmåga att via humor och värme utveckla människor och organisationer.

Marinette har akademisk utbildning vid Göteborgs universitet – Samhällsvetarlinjen (Media- och kommunikation fil-kand-ämne) och har kontinuerligt vidareutbildat sig via studier i bl a Nationalekonomi samt Poppius Journalistskola.

Ernst & Young

Paula Hogéus

Paula Hogéus är partner på EY Law och har mer än 15 års erfarenhet inom arbetsrättsområdet; särskilt avseende verksamhetsförändringar, omställningsarbete, svåra uppsägningar och regelefterlevnad. Paula leder även EYs globala arbetsrättsteam med arbetsrättsspecialister i mer än 60 länder.

Oberoende konsult inom Rewards-området

Mattias Ehnhage

Mattias Ehnhage är oberoende konsult inom Rewards-området. Han har drygt 15 års erfarenhet av att arbeta med Löner & Förmåner på stora och medelstora företag. På SCA, Ericsson och Stora Enso har han som anställd varit ansvarig för områden som lönesättning, jobbarkitektur, kortsiktiga – och långsiktiga incitamentsprogram, performance management, globala HR IT implementeringar, förmåner och internationell mobilitet. Numer verkar Mattias som konsult och stödjer företag med liknande frågor i projektform eller som interim. Mattias är Civilingenjör Industriell Ekonomi från KTH och har hittat rätt bana i arbetet med Rewards där man balanserar mellan de traditionellt ”mjuka” och ”hårda” delarna av HR.

Nyckeltalsinstitutet

Anders Johrén

Anders Johrén, civilekonom och nyckeltalsexpert på Nyckeltalsinstitutet. Anders arbetar med utbildningar, utredningar och konsultation, framför allt med ekonomiska argument kring personalfrågor.
Anders är en av de främsta experterna inom People analytics och arbetar med analyser i Nyckeltalsinstitutets databas och hjälper verksamheter att bearbeta och presentera nyckeltal inom områdena personalstruktur, HR aktiviteter, personalreaktioner och verksamhetsresultat. Anders har skrivit flera böcker och är medförfattare till bl a ”Personalekonomi idag”, ”Boken om nyckeltal” och ”Effektiv friskvård – lönsammare företag”. Anders är mycket uppskattad för sina föreläsningar och utbildningar. Han blandar teori med praktiska exempel så att alla får möjlighet att prova sina nya kunskaper, direkt på plats.

Mp3 Consulting

Mia Petré-Lennerman

Mia har mer än 30 års erfarenhet som chef/ledare och har haft roller som bl.a. Försäljnings- och Marknadschef inom utbildningsbranschen, interim Försäljningsdirektör och Klinikföreståndare. I dessa roller har hon arbetat kontinuerligt med ledarutveckling och coaching av underställda chefer och medarbetare, samt med process-utveckling och förändringsledning. Mia har en mycket gedigen kompetens i arbetsgivarrollen.

Specialistområden är att som konsult arbeta med:

 • Ledningsgrupper, Ledarskapsutveckling med nya och erfarna chefer, Organisationsutveckling, Process-utveckling och Förändringsledning.
 • Individuell utveckling och stöd i form av coaching, handledning, avlastande samtal i samband med kris och mentorskap.
 • Skräddarsydda utvecklingsprogram inom ledarskap, team-building och workshop-facilitering för personal- och ledningsgrupper.
 • Olika styrelseuppdrag inom idrotten, ordförande i en fotbollsförening och lekmannarevisor Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Arbetar även ideellt med krisstöd och avlastande samtal.
Chefsutveckla

Jonas Bernhardsson

Jonas Bernhardsson är ingenjör och civilekonom och arbetar med företagsinterna utbildningar i affärsekonomi för medarbetare, chefer och ledningsgrupper, både i Sverige och internationellt. Jonas är författare till bästsäljande böcker som Ekonomi för chefer och Investera som mästarna m fl.

Jonas är en mycket uppskattad pedagog och har under 15 år hjälpt chefer, medarbetare och ledningsgrupper i näringslivet att bättre förstå sitt ekonomiska ansvar. Jonas lyckas med konststycket att göra ekonomi relevant, användbart och till och med roligt.

Stardust Consulting

Björn Haring

Björn har över 20 års konsulterfarenhet uppblandat med egna erfarenheter som konsultchef. Utifrån en bakgrund inom strategi, HR och beteendevetenskap arbetar Björn med ledningsgrupper, chefer och HR-funktioner med frågor såsom strategi och styrning, organisationsutveckling och talent management där medarbetarnas engagemang och prestation står centralt.

Björn är idag seniorkonsult på Stardust Consulting och har tidigare arbetat på PwC i Bryssel och PA Consulting i Stockholm. Som konsult har Björn arbetet med både privata och offentliga verksamheter i Sverige och utomlands.

Akademiska hus

Marie Hallander Larsson

Marie Hallander Larsson är idag HR-direktör på Akademiska hus, en av Sveriges största fastighetsägare som har flera av landets universitet och högskolor som hyresgäster. Hon har tidigare varit HR-direktör på Scandic Hotels, Wedins, Posten, Swedbank, Försäkringskassan samt varit vd för konsultföretaget Empower.

Vill du bli kontaktad av oss angående People Insight Labs?

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vill du bli kontaktad av oss angående People Insight Labs?

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

0