DATUM

13-14 oktober 2022

PLATS

Stockholm & Digitalt

TEMA

Back To Abnormal

Årets tema

Tillsammans med HR-profiler, forskare, experter och framtidsspanare utforskar vi årets tema Back To Abnormal. Hur navigerar vi i ständig förändring? Vilka är de viktiga faktorerna för att kunna möta framtiden framgångsrikt?

Temat Back To Abnormal utforskas utifrån tre spår som ringar in de utmaningar som HR och våra organisationer står inför: Attraktiv – Omställning – Tillsammans (läs mer längre ner på sajten). 

HR Dagarna bjuder på inspiration, kunskap och nya perspektiv – allt för att stärka HR i sin roll och förbereda inför framtidens utmaningar

DATUM

13-14 oktober 2022

PLATS

Stockholm & Digitalt

TEMA

Back To Abnormal

TEMA

Back To Abnormal

Attraktiv Omställning Tillsammans

Tillsammans med HR-profiler, forskare, experter och framtidsspanare utforskar vi årets tema Back To Abnormal. Hur navigerar vi i ständig förändring? Vilka är de viktiga faktorerna för att kunna möta framtiden framgångsrikt?

Temat utforskas utifrån tre vinklar som ringar in de utmaningar som HR och våra organisationer står inför: Attraktiv – Omställning – Tillsammans (läs mer längre ner på sajten). 

HR Dagarna bjuder på inspiration, kunskap och nya perspektiv – allt för att stärka HR i sin roll och förbereda inför framtidens utmaningar

VI DELADE VÅR KUNSKAP

Årets medverkande

Siri Wikander
MODERATOR HR DAGARNA

Siri Wikander

Siri Wikander har jobbat i olika ledarskapsroller inom HR och kommunikation både i stora börsnoterade bolag som Axfood och Scandic men också i mindre scale-ups. Numera arbetar Siri som självständig konsult och hjälper organisationer att ställa om kultur och ledarskap så att det stödjer ständigt lärande. Siri är aktiv i utvecklingen och debatten kring nya sätt att jobba för att möta den digitala strukturomvandlingen som pågår. Siri är stående krönikör i Chef och driver nyhetsbrevet och podden #beyondwork.

Kjell A. Nordström
EKONOMIE DOKTOR

Kjell A. Nordström

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare, författare och har tidigare arbetat som forskare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är en av Europas mest efterfrågade föreläsare. I augusti 2022 släpper Volante Nordström och Schlingmanns nya bok Momentum om hur pandemin, klimatet och kriget – för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva.

Fotograf: Bingo Rimér

Per Schlingmann
KOMMUNIKATIONSSTRATEG

Per Schlingmann

Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv. Per driver i dag kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB, är en aktiv entreprenör och en flitigt anlitad föreläsare. I augusti 2022 släpper Volante Nordström och Schlingmanns nya bok Momentum om hur pandemin, klimatet och kriget – för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva.

DIGITALISERINGSEXPERT

Claudia Olsson

”Människan i fokus i en digital värld”

Claudia Olsson är grundare och VD för Stellar Capacity, utbildningsföretaget som positionerar människan i en digital värld. Hon är en av Sveriges främsta experter inom digitalisering och hon har utsetts till en av världens 100 främsta unga ledare av World Economic Forum. Hon har ingått i World Economic Forums framtidsråd och i Europeiska Kommissionens högnivågrupp som författat visionen för Industri 2030. Hon har författat rapporten ”Framtidsscenariot för Sverige 2030” för Digitaliseringskommissionen.

CHRO ICA GRUPPEN

Petra Albuschus

”People growth som affärsstrategi”

I april 2015 utsågs Petra till CHRO för ICA Gruppen AB. Mellan september 2008 och mars 2015 var Petra Senior Vice President Logistics för ICA Sverige AB, ett företag i ICA-koncernen – ett av norra Europas ledande detaljhandelsföretag, med cirka 2200 egna och återförsäljarägda butiker i Sverige och Baltikum. Med en magisterexamen i Industriell Teknik & Management från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, började Petras karriär inom Procter & Gamble, där hennes fokus var logistik och kundservice. Petra stannade inom företaget i 15 år och under den tiden jobbade hon i Sverige, Storbritannien och Belgien.

Viva Fahlén
HEAD OF LEARNING & TALENT, ICA GRUPPEN

Viva Fahlén

”People growth som affärsstrategi”

Vivas passion är utveckling av talanger, team och kultur för att ICA ska kunna fortsätta vara ett mycket framgångsrikt företag. Viva har varit på ICA sedan 2007 i flera roller och gemensamt för dem alla är att människor växer. ICAs gemensamma värderingar och Leadership@ICA samt ICAs transformation inom lärande är avgörande områden som Viva ansvarar för att driva. Hennes bakgrund är inom HR på flera företag och olika branscher och hon har en Bachelor of Behavioral Science.

CHEF KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Amad Raja

Medverkar i ”Spår #1 Attraktiv: Paneldiskussion”

Amad Raja är chef för kompetensförsörjning på Västsvenska Handelskammaren.

Maria Z Furenmo medverkar på HR Dagarna
CHRO SVENSKA SPEL

Maria Z Furenmo

Medverkar i ”Spår #2 Omställning: Paneldiskussion”

Maria har lång erfarenhet från både operativt och strategiskt HR-ledarskap inom snabbväxande bolag och förändringsledning inom större företag. Hon har en passion för ledarskapets- och företagskulturens betydelse för affären. Hon utgår ifrån att människor trivs med att arbeta, är självgående, kreativa och tycker om att arbeta med större ansvar. Idag är hon på Svenska Spel, en koncern i stor förändring i relation till ändrade marknadsförhållanden och där kulturförflyttning har varit avgörande för framgång.

Allireza Ghahremani
VD, AHUM

Allireza Ghahremani

Medverkar i ”Spår #2 Omställning: Paneldiskussion”

Allireza Aromäki Ghahremani är entreprenör och VD för Ahum, psykologi företaget som utvecklar preventiva insatser mot psykisk ohälsa på arbetsplatser. Han har bland annat grundat Weekli 2016, ett puls mätverktyg  som undersöker den psykosociala arbetsmiljö hälsan och medgrundat 2018 en iKBT plattform som möjliggör att en terapeut kan behandla 100 klienter simultant. Med sinne både för teknik, psykologi och affärsmannaskap så har han goda insikter om hur våra arbetsplatser och ledarskap behöver utvecklas för att passa framtidens utmaningar.

DIGITAL RÅDGIVARE

David Ståhlberg

”Att leda och lära i accelererande förändring”

David har en bakgrund inom HR, sälj, marknad och som affärschef. Han har haft ledande roller på Google i Sverige och på Procter & Gamble. Idag är David senior rådgivare och förändringsledare i verksamheter med en transformativ agenda. Han är också ordförande i Statistiska Centralbyråns användarråd för kommunikation och författare av boken Marketing goes Digital (tillsammans med Johan Eriksson, Google). David har ständigt nya perspektiv och pulsen på de senaste trenderna. Men framförallt kommer han med verktyg och energi för att med enkla grepp vända vår komplexa värld av förändring till handling.

GRUNDARE TRUSTIVIDE & HR-DIGITALISERING SKATTEVERKET

Jonatan Francén

Medverkar i ”Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion”

Jonatan har främst jobbat med ledar- och organisationsutveckling, people analytics och digitalisering. Han är en av grundarna till företaget Trustivide som har som mål att hjälpa organisationer med kulturförändringar genom ett nytt, forskningsbaserat sätt att arbeta. Jonatan har sin bakgrund i statliga verksamheter och arbetar just nu med digitaliseringsfrågor på Skatteverkets HR-avdelning.

FORSKARE & LEKTOR

Lena Lid Falkman

Medverkar i ”Spår #2 Omställning: Paneldiskussion”

Lena Lid Falkman är lärare och forskare på Handelshögskolan i Stockholm sedan 1998 samt lektor i arbetslivsvetenskap  Karlstad universitet sedan 2020. Hon är även en uppskattad föreläsare på företag och myndigheter. Nyligen släpptes boken ”Sweden Through the Crisis”, där Lena är medförfattare, som handlar om hur pandemin påverkar våra arbetsplatser och arbetsliv.

PROFESSOR

Andreas Werr

Medverkar i ”Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion”

Andreas Werr är professor vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har i sin forskning fokuserat på kunskapsintensivt arbete och dess förutsättningar och möjliggörare. Han har tillsammans med Philip Runsten skrivit boken ”Kunskapsintegration – om kollektiv intelligens i organisationer” och bedriver idag flera forskningsprojekt kring hur individer och organisationer kan bli bättre på att utnyttja organisationens samlade kunskaper och erfarenheter.

PSYKOLOG, FIL.DR FÖRETAGSEKONOMI

Kajsa Asplund

Medverkar i ”Spår #1 Attraktiv: Paneldiskussion”

Kajsa Asplund är psykolog och fil. dr. i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Hon ägnade många år åt att forska på talent management och skrev också den populärvetenskapliga boken Talang för människor (2019) på samma ämne. I dag finns hon på talent tech-bolaget Alva Labs där hon jobbar med att utveckla företagets rekryteringsprodukt i linje med modern forskning.

Jacob Bergdahl
MJUKVARUUTVECKLARE

Jacob Bergdahl

Medverkar i ”Spår #1 Attraktiv: Paneldiskussion”

Jacob Bergdahl är en mjukvaruutvecklare som jobbar med Minecraft till vardags. Han har skrivit en bästsäljande bok om artificiell intelligens (“This is Real AI”), lanserat virala artiklar om programmering, och föreläst om AI under de senaste fyra åren. Jacob är passionerad för innovationer, digitalisering, och framtiden.

CHIEF PEOPLE OFFICER, ANYFIN

Amanda Edwall

Medverkar i ”Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion”

Amanda Edwall är Chief People Officer på Anyfin. Hennes ansvarsområde är att bygga upp en modern och relevant HR-funktion för att stödja övergångsprocessen från startup till scaleup. Amanda har 15 års erfarenhet från HR-området och tillväxtföretag som Klarna och Syncron. Kulturell anpassning och skalbarhet, förståelse för framtida affärsbehov och att driva proaktiv förändring i den riktningen, har varit ett av hennes framgångsrecept.

GRUNDARE AV ALL OF US, DIVERSITY & INCLUSION DIRECTOR, NORD DDB

Roshanak Fatahian

Medverkar i ”Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion”

Roshanak Fatahian är medgrundare av All of Us och Diversity & Inclusion Director på NORD DDB. Hon har arbetat med varumärken som SAS, Klarna, Willys, SVT och Försvarsmakten. Roshanak har nominerats till en av de mest inflytelserika PR-personerna i Sverige 2022, Framtidens förebild 2018 och Årets förebild 2021. Hon är styrelseledamot på KOMM, i Inclusionsstyrelsen på Berghs School of Communication, och sitter i styrelsen för innehållsutvecklingsprogrammet på Hyper Island.

STRATEGISK RÅDGIVARE, REGION SKÅNE

Magnus Eneroth

Medverkar i ”Spår #2 Omställning: Paneldiskussion”

Överläkare och docent i ortopedi med många års erfarenhet som verksamhetschef vid ortopedkliniken, Skånes universitetssjukhus.  Ordförande i Regionalt Programområde och representerar Södra regionen i Nationellt Programområde, Rörelseorganens sjukdomar. Sitter i styrelsen för International Society of Orthopaedic Centers. Medlem i regional operativ styrgrupp för Framtidens hälsosystem och är ordförande för styrgrupp Framtidens hälsosystem inom Sus förvaltningsledning, med fokus på strategiska framtidsfrågor, såsom hur sjukvården behöver ställa om för att klara de utmaningar som finns.

KÖP BILJETT

Digitalt

Delta på HR Dagarna på den plats som passar dig! Med denna biljett deltar du digitalt under båda eventdagarna, 13-14 oktober. Bli medlem i Sveriges HR Förening och få 30 % rabatt.

DAG 1

Delta på den plats som passar dig bäst. Ett förmiddagsprogram livesänds digitalt. 

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Ett förmiddagsprogram livesänds digitalt. 

Pris exkl moms. Läs köpvillkor 

SLUTSÅLT! STÄLL DIG PÅ VÄNTELISTA

Fysiskt+Digitalt

Var med på Epicenter i Stockholm den 13 oktober (inkl mat och dryck) och digitalt den 14 oktober. Endast 100 biljetter tillgängliga. Bli medlem i Sveriges HR Förening och få 30 % rabatt. Biljetterna är just nu slutsålda – ställ dig på väntelista genom att mejla event@sverigeshrforening.se

DAG 1

Välkommen till Epicenter Stockholm (Mäster Samuelsgatan 36, Stockholm). Dagen inleds med förmiddagsprogrammet. Efter lunch startar ett eftermiddagsprogram med fokus på nätverkande och samtal i bland annat en unconference – exklusivt för alla deltagare på plats fysiskt.

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Ett förmiddagsprogram livesänds digitalt.

Pris exkl moms. Läs köpvillkor 

Temat utforskas utifrån tre spår

Årets tema Back To Abnormal kommer att utforska samtiden utifrån tre spår som ringar in de utmaningar som HR och våra organisationer står inför:  Attraktiv Omställning Tillsammans.  

Attraktiv: Vad behöver en organisation för att kunna attrahera och behålla kompetens idag? Och hur vi kan se på attraktion ur ett bredare perspektiv? 

Omställning: Hur kan organisationer och verksamheter resonera och använda de ständiga förändringarna som en konkurrensfördel och ett sätt att accelerera? 

Tillsammans: Hur kan vi samverka och samarbeta inom och mellan våra organisationer för att lyckas i en tid av ständiga förändringar? Och vilken roll har egentligen HR? 

PROGRAM

13 oktober

Förmiddagsprogrammet tillgängligt för alla med biljett till HR Dagarna. Du som har biljetten Fysiskt+Digitalt deltar på plats på Epicenter Stockholm och du som har biljetten Digitalt deltar via den digitala livesändningen.

08:15

Frukostmingel

Endast fysiska eventet. Dörrarna öppnas på Epicenter Stockholm för dig som ska delta på det fysiska eventet. Ditt namn prickas av i dörren.

08:45

Uppsnack

Lena Bjurner & Siri Wikander

Endast fysiska eventet. För dig som deltar på det fysiska eventet på Epicenter Stockholm. Siri och Lena går igenom vad som händer under eftermiddagsprogrammet (sänds ej live).

09:00

Start

09:10

Keynote-talare 2022

Kjell A Nordström & Per Schlingmann

Viruset, bomben, koldioxiden. I deras nya bok Momentum möter vi tre stora kriser som samverkar för att välta omkull världen. Kjell och Per målar upp en vision för ledarskap i en ny tideräkning, som de presenterar under HR Dagarna.

09:50

På gång hos Sveriges HR Förening

Vad händer just nu hos Sveriges HR Förening? Hör mer om kommande nyheter.

09:55

Spår #1 Attraktiv: People growth som affärsstrategi

Petra Albuschus & Viva Fahlén

En medarbetarstrategi som bland annat säger att ”Vi ska vara självförsörjande när det kommer till kompetens” är något många önskar sig. Det har Ica. När arbetet mot ständigt lärande inleddes för några år sedan togs beslut som idag har visat sig helt avgörande för att kunna ta nästa steg. Vi får höra om Ica:s resa mot ständigt lärande, där olika läraktiviteter genomförs löpande i mindre piloter och hur de nu genom ett ”greenhouse”-projekt erbjuder ”upskill” av juniora till seniora och i nästa steg även ”reskill” av medarbetare för helt nya kompetenser.

 

10:25

Spår #1 Attraktiv: Paneldiskussion

Panel med Amad Raja, Kajsa Asplund, Jacob Bergdahl och Viva Fahlén

Vad behöver en organisation för att kunna attrahera och behålla kompetens i den ständigt förändrade världen där det råder brist på en rad kompetenser? Och hur kan vi ser på attraktion ur ett bredare perspektiv? I den här paneldiskussionen möts flera experter för att diskutera temat ”Attraktiv”. Du kommer bli inspirerad, lyssna till flera olika perspektiv och få konkreta tips som du kan ta med dig till ditt arbete. 

10:55

Paus

11:25

Spår #2: Omställning - Att leda och lära i accelererande förändring

David Ståhlberg

David får oss att verkligen förstå vad en accelererande förändringstakt faktiskt och praktiskt innebär. Han ger nya perspektiv och kunskap så att vi kan navigera rätt i en allt mer komplex och föränderlig värld. Från globala trender och drivkrafter till vardagliga exempel. Han belyser frågor om vikten av ett uppriktigt ledarskap, självledarskap och en tydlig verksamhetslogik.

11:55

Spår #2 Omställning: Paneldiskussion

Panel med Lena Lid Falkman, Maria Z Furenmo, Allireza Ghahremani och Magnus Eneroth

De senaste åren med bland annat pandemin och en ständig osäkerhet har påskyndat en omställning. Hur kan organisationer och verksamheter resonera och använda de ständiga förändringarna som en konkurrensfördel och ett sätt att accelerera? Paneldiskussionen ger dig flera perspektiv på temat ”Omställning” – och du får dessutom ta del av experternas egna lärdomar och handfasta råd. 

12:25

Sammanfattning och takeaways

12:30

Slut på livesändning

Eftermiddagen är exklusivt för dig som har biljetten Fysiskt+Digitalt och deltar på plats på Epicenter Stockholm (Mäster Samuelsgatan 36).

12:30

Lunch

13:20

Introduktion av eftermiddagen

13:30

Unconference

Unconference är en spännande programpunkt där du får nätverka och dela tankar tillsammans med kollegor från andra organisationer med liknande utmaningar/intressen. Du som deltagare är med och styr innehållet utefter dina egna intressen och behov.

14:55

Fika & mingel

15:20

Kerstin Hesselgren-priset

Utdelning av Sveriges HR Förenings utmärkelse ”Kerstin Hesselgren-priset” och samtal med pristagaren. Vem som får ta emot utmärkelsen i år avslöjas under eventet – exklusivt för dig som deltar på plats i Stockholm.

15:50

Avslutande diskussion

16:00

Mingel

18:00

Slut

PROGRAM

14 oktober

Förmiddagsprogrammet är tillgängligt för alla med biljett till HR Dagarna. Du deltar digitalt, oavsett vilken biljett du har.

09:00

Start

09:10

Lansering

Sveriges HR Förening berättar mer om ett nytt kommande koncept.

09:25

Spår #3 Tillsammans: Människan i fokus i en digital värld

Claudia Olsson

För att kunna förutse hur arbetsuppgifter, arbetslivet och arbetsmarknaden kan komma att förändras och därmed kunna arbeta strategiskt och proaktivt behöver HR ha koll på den senaste tekniken. Ta del av Claudias spaningar och tankar om hur HR kan vara med och aktivt bidra till en teknikutveckling och digitalisering som sätter människan i första hand.

10:00

Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion

Panel med Andreas Werr, Jonatan Francén, Amanda Edwall, Roshanak Fatahian

I den här paneldiskussionen möts såväl praktiker som forskare för att diskutera temat ”Tillsammans”. Hur kan vi samverka och samarbeta inom och mellan våra organisationer för att lyckas i en tid av ständiga förändringar? Och vilken roll har egentligen HR? Förutom intressanta spaningar och analyser kommer du också få ta del av praktiska exempel.

10:30

Paus

10:45

Omställningsstudiestödet i praktiken

Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, berättar om omställningsstudiestödet.

11:00

Årets HR-bok

Utdelning av Sveriges HR Förenings utmärkelse ”Årets HR-bok” och samtal med personen/personerna bakom boken. Vilken bok som tar hem utmärkelsen i år avslöjas under eventet. 

11:15

Sammanfattning & takeaways

11:30

Slut på livesändning

Prenumerera

Senaste nytt om HR Dagarna

Vill du ha de senaste nyheterna och programsläpp direkt till din mejl? Prenumerera på nyhetsbreven om HR Dagarna!

VI MINNS TILLBAKA

HR dagarna 2020

Stort tack till alla medverkande och till alla deltagare som var med då HR Dagarna genomfördes helt digitalt för första gången.

Talare 2020

Eva Nordmark - Arbetsmarknadsminister (S)

Arbetsmarknadsministerns tankar om framtidens arbetsmarknad efter Corona, digitaliseringens påverkan och hur vi löser kompetensförsörjningen.

Vi kommer att se en arbetsmarknad före Corona och en annan efter. Och det tar inte slut där. 

Arbetsmarknaden går igenom stora förändringar inte minst i samband med digitaliseringen och införandet av AI. 

Eva Nordmark reflekterar över dagens och morgondagens arbetsmarknad. Hur hanterar vi den stora omställningen tillsammans? Hur kan vi säkerställa utvecklandet av de kompetenser framtiden behöver som gör Sverige konkurrenskraftigt?

Micael Dahlen - ekonomiprofessor

Ett litet prat om lycka 

Hur lycklig är vi, egentligen? Och hur får vi ut mer av livet, relationen, karriären? Har pandemin och krisen gjort att vi reflekterar mer över de här frågorna? Alla de där sakerna som påverkar hur vi tänker, känner, mår och presterar, har visat sig hänga samman med lycka. Även vår förmåga att vara kreativa. På sitt personliga och underhållande sätt pratar Micael Dahlen om resultaten av sin egen och andras forskning och ger tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv och vad arbetsgivare kan tänka på kring medarbetares lycka. (Och genom att ni nu har något att se fram emot har ni automatiskt blivit lite lyckligare.) 

Carina Malmgren Heander - HR-direktör, SAS & ordf Sveriges HR Förening

Panel: Vägen framåt – perspektiv från branscher och bolag som drabbats på helt olika sätt av pandemin.

SAS drabbades tidigt och otroligt hårt av krisen. Plötsligt stod resandet still. Medarbetare som ena dagen jobbat för fullt hade plötsligt ingenting att göra. SAS var snabba att hitta lösningar för medarbetare där man tillsammans med Novare och Sophia Hemmet omskolade medarbetare till att kunna ta jobb inom vården.

Hur tänker SAS kring framtiden och efterfrågan på flygtjänster post corona? Vad krävs av individer, arbetsgivare och samhället för att lyckas ställa om i praktiken?

Stefan Tengblad - Sveriges första HR-professor

HRforskningen i Sverige – senaste insikterna

Det fanns mycket för Stefan och hans nyinrättade svenska HRprofessur att forska kring innan Coronakrisen. Nu finns det ännu mer! Stefan berättar här om sina senaste insikter och vad vi kan lära av dem, bland annat om hemarbete.

Monica Längbo - HR-direktör, Axfood

Panel: Vägen framåt – perspektiv från branscher och bolag som drabbats på helt olika sätt av pandemin.  

Axfood är en familj av olika varumärken och krisen har fört med sig många utmaningar, möjligheter och perspektiv med allt från bunkring och hög efterfrågan till stängda gränser och en restaurangbransch med färre gäster. Hur säkrar man att medarbetarna mår bra och känner sig trygga samtidigt som man driver en samhällsviktig verksamhet i högtryck? 

Fredrik Hillelson - vd, Novare

Panel: Vägen framåt – perspektiv från branscher och bolag som drabbats på helt olika sätt av pandemin.  

Med utgångspunkt i Beredskapslyftet – där permitterad personal intensivutbildas för att snabbt gå ut i verksamheter med akut personalbehov under coronapandemin – berättar initiativtagaren Fredrik Hillelson tillsammans med SAS HR-direktör Carina Malmgren Heander om de fyra lärdomar som skapar omställning på riktigt. 

Anna Nordell-Westling - medgrundare & CMO Sana Labs

AI kompetensutvecklar sjuksköterskor för arbete inom Covid-intensivvård   

Hur kan vi dra lärdom av ett konkret omställningsexempel när kompetensutveckling och omskolning är en av de allra mest kritiska frågor organisationer har att hantera idag. Mitt i ett av det allvarligaste Covid-19-utbrotten världen har upplevt lanserade Sana Labs tillsammans med Mount Sinai Health System en individanpassad AI-driven online-läroplan för att snabbt (två dagar jämfört med tre veckor) utbilda sjuksköterskor för intensivvård av Covid-19-patienter.   

Plattformens algoritmer identifierade snabbt sjuksköterskornas respektive kunskapsbrister och skräddarsydde sedan den kritiska vårdutbildningen för varje sköterska. Detta gjorde att sjuksköterskorna lärde sig innehållet på halva tiden. 

Henrik Frohm - vd, Mgruppen

Panel: Vägen framåt – perspektiv från branscher och bolag som drabbats på helt olika sätt av pandemin.  

M-gruppen utbildar chefer och ledare. En majoritet av deras utbildningar består av fysisk klassrumsträning. När pandemin och krisen kom blev de tvungna att hitta alternativa sätt att driva verksamheten. Hör hur de ställde om, vilka lärdomar de dragit och hur de tänker kring lärande framåt. 

Jan-Olof Jacke - vd, Svenskt Näringsliv

Återstarta Sverige: Hur kan Sverige gå starkare ur krisen och HRs viktigaste bidrag för vägen framåt    

Sverige behöver en rivstart med ekonomiska reformer. Företagen är motorn i återstarten och behöver rätt villkor för att investera och anställa. Svenskt Näringslivs projekt Återstarta Sverige bidrar med konkreta förslag för en återhämtning baserad på framtidstro, konkurrenskraft och hållbarhet. Jan-Olof Jacke berättar om arbetet för att Sverige ska gå starkare ur krisen och vilken roll HR och organisationer kan spela för att säkra en ljusare framtid. 

Amanda Lundeteg - vd, AllBright

Meritokrati – en affärsstrategisk fråga 

I ljuset av digitaliseringen och AI är behovet stort för att kunna se många perspektiv inom en organisation. Perspektiv kommer genom mångfald och inkludering. Amanda föreläser om jämställdhet och mångfald på svensk arbetsmarknad. Hur ser likriktningen ut på ledande positioner? Vem är befordringsbar i din organisation? Och hur kan alla ta gemensamt ansvar för förändringen?  Amanda delar med sig av fakta från AllBrights rapporter och forskning och tydliggör vinsterna med att arbeta målmedvetet med jämställdhet och mångfald för att inspirera åhörare till att själva driva förändringen och skapa mer inkluderande arbetsplatser. 

Ann Hellenius - författare & föreläsare

Alltid relevant! – Nycklarna till ett framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld 

Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmodeller slår väl ut. Ann Hellenius utforskar vad det är dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld. 

Hur blir man en bra ledare i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Vilka ledaregenskaper blir viktigare i en omvärld i snabb förändring? Vilka blir mindre viktiga eller rent av kontraproduktiva? 

Travis Robinson - Head of Diversity, Inclusion & Belonging på Spotify

Belonging Starts With[in] You: From Mental Health to Organizational Culture in light of the pandemic 

During the pandamic we have seen an increased focus on the importance of engaging in mental health and belongingHow can we keep the focus to ensure a heathier enviroment in the future? Before we can expect our company and employees to believe in equityinclusion and belongingwe first must start with believing it for ourselves. In this conversation we willexplore the journey of moving the heart and soul of who we are; steps to take with implement unique tactics in the workplace; and how this positively impacts mental healthmindful wellbeingand overall good organizational culture. 

Lena Bjurner - generalsekreterare, Sveriges HR Förening

Hur har synen på arbete och arbetsgivare förändrats i ljuset av krisen och hur kan vi förbereda oss på framtiden? 

Sveriges HR förening har i samarbete med Kantar Sifo undersökt hur medarbetare i Sverige ser på sitt arbete och sina arbetsgivare. Vilka trender ser vi när det gäller till exempel engagemang, flexibilitet, vad man värderar från sin arbetsgivare och hur förtroendet för ledare förändrats under senaste året med pandemi 
Vad händer kring kompetensbristen, finns det kvar trots ökad arbetslöshet och hur söker blivande medarbetare efter nytt jobb nu jämfört med tidigare 
Här djupdyker vi i de främsta insikterna. Vi blickar också framåt och trendspanar kring framtiden för ledare, organisationer och HR. 

Katarina Önell - Client Service Director, Kantar Sifo

Hur har synen på arbete och arbetsgivare förändrats i ljuset av krisen och hur kan vi förbereda oss på framtiden? 

Sveriges HR förening har i samarbete med Kantar Sifo undersökt hur medarbetare i Sverige ser på sitt arbete och sina arbetsgivare. Vilka trender ser vi när det gäller till exempel engagemang, flexibilitet, vad man värderar från sin arbetsgivare och hur förtroendet för ledare förändrats under senaste året med pandemi 
Vad händer kring kompetensbristen, finns det kvar trots ökad arbetslöshet och hur söker blivande medarbetare efter nytt jobb nu jämfört med tidigare 
Här djupdyker vi i de främsta insikterna. Vi blickar också framåt och trendspanar kring framtiden för ledare, organisationer och HR. 

Maximilian Keysberg & Miranda Jensen, JLL

Pandemin har gjort att många arbetar på distans och det är mycket som talar för att vi inte kommer gå tillbaka och arbeta på samma sätt som innan. Det finns fördelar med att slippa trängas på bussar eller sitta i kö i rusningstrafik. Samtidigt vill vi träffa våra kollegor och en del uppgifter löser vi bättre då vi är tillsammans. Vad innebär det här för framtidens arbetsplats? Vad kommer kontoret framöver fylla för funktion?

Möjligheten men också utmaningen, nu mer än någonsin, är att skapa arbetsplatser som möjliggör arbete på distans, säkerställer hälsa och välbefinnande, driver innovation och social interaktion samtidigt som den representerar organisationens varumärke och värderingar.

TACK TILL

Huvudpartners

Hi Bob

Partners

Vill du också bli partner till Sveriges största HR-event? Kontakta alex@sb-media.se

0