DATUM

19-20 oktober 2023

PLATS

Stockholm & Digitalt

Tema: Under Construction

En förutsättning för att framgångsrikt lära, utvecklas och ta kliv framåt är att kunna hantera den konstanta förändring som vi själva, våra organisationer och omvärlden genomgår. Det är än mer tydlig i den osäkra tid vi befinner oss idag, där så många delar av det vi känner till är under konstruktion. Det innebär både nya utmaningar och möjligheter. Hur ska vi organisera oss för att samarbeta smartare? Hur vi lär oss nytt som gör nytta? Hur ser vi till att människan och det mellanmänskliga står i fokus?

Välkommen till HR Dagarna 2023 där vi tar reda på vad det innebär och hur vi hanterar att vara Under Construction. HR Dagarna erbjuder perspektiv, möjlighet till lärande, tillfälle till reflektion och att gå från tanke till handling – få testa!  – allt för att förbereda oss inför fortsatt Under Construction som en del av våra liv och arbetsliv!

DATUM

13-14 oktober 2022

PLATS

Stockholm & Digitalt

TEMA

Back To Abnormal

TEMA

Back To Abnormal

Attraktiv Omställning Tillsammans

Tillsammans med HR-profiler, forskare, experter och framtidsspanare utforskar vi årets tema Back To Abnormal. Hur navigerar vi i ständig förändring? Vilka är de viktiga faktorerna för att kunna möta framtiden framgångsrikt?

Temat utforskas utifrån tre vinklar som ringar in de utmaningar som HR och våra organisationer står inför: Attraktiv – Omställning – Tillsammans (läs mer längre ner på sajten). 

HR Dagarna bjuder på inspiration, kunskap och nya perspektiv – allt för att stärka HR i sin roll och förbereda inför framtidens utmaningar

VI DELADE VÅR KUNSKAP

Årets medverkande

Siri Wikander
MODERATOR HR DAGARNA

Siri Wikander

Siri Wikander har jobbat i olika ledarskapsroller inom HR och kommunikation både i stora börsnoterade bolag som Axfood och Scandic men också i mindre scale-ups. Numera arbetar Siri som självständig konsult och hjälper organisationer att ställa om kultur och ledarskap så att det stödjer ständigt lärande. Siri är aktiv i utvecklingen och debatten kring nya sätt att jobba för att möta den digitala strukturomvandlingen som pågår. Siri är stående krönikör i Chef och driver nyhetsbrevet och podden #beyondwork.

Kjell A. Nordström
EKONOMIE DOKTOR

Kjell A. Nordström

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare, författare och har tidigare arbetat som forskare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är en av Europas mest efterfrågade föreläsare. I augusti 2022 släpper Volante Nordström och Schlingmanns nya bok Momentum om hur pandemin, klimatet och kriget – för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva.

Fotograf: Bingo Rimér

Per Schlingmann
KOMMUNIKATIONSSTRATEG

Per Schlingmann

Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv. Per driver i dag kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB, är en aktiv entreprenör och en flitigt anlitad föreläsare. I augusti 2022 släpper Volante Nordström och Schlingmanns nya bok Momentum om hur pandemin, klimatet och kriget – för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva.

DIGITALISERINGSEXPERT

Claudia Olsson

”Människan i fokus i en digital värld”

Claudia Olsson är grundare och VD för Stellar Capacity, utbildningsföretaget som positionerar människan i en digital värld. Hon är en av Sveriges främsta experter inom digitalisering och hon har utsetts till en av världens 100 främsta unga ledare av World Economic Forum. Hon har ingått i World Economic Forums framtidsråd och i Europeiska Kommissionens högnivågrupp som författat visionen för Industri 2030. Hon har författat rapporten ”Framtidsscenariot för Sverige 2030” för Digitaliseringskommissionen.

KÖP BILJETT

Kombo

Delta fysiskt på At Six i Stockholm den 19 oktober (inkl mat och dryck) och digitalt den 20 oktober. Limiterat antal biljetter, först till kvarn. Bli medlem i Sveriges HR Förening och få rabatt på din biljett. 

DAG 1

Välkommen till At Six (Brunkebergstorg 6, Stockholm). Dagen inleds med det gemensamma eventprogrammet. Under eftermiddagen startar ett fysiskt program, exklusivt för dig med kombo-biljett. Programmet släpps under våren.

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt. Programmet släpps under våren.

Pris exkl moms. Läs köpvillkor 

KÖP BILJETT

Digital

Delta på HR Dagarna på den plats som passar dig! Med denna biljett deltar du digitalt under båda eventdagarna, 19-20 oktober. Erbjudandet Super Early Bird 990 SEK gäller t.o.m. 3 maj 2023.

DAG 1

Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt. Programmet släpps under våren.

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt. Programmet släpps under våren.

Pris exkl moms. Läs köpvillkor 

Temat utforskas utifrån tre spår

Årets tema Back To Abnormal kommer att utforska samtiden utifrån tre spår som ringar in de utmaningar som HR och våra organisationer står inför:  Attraktiv Omställning Tillsammans.  

Attraktiv: Vad behöver en organisation för att kunna attrahera och behålla kompetens idag? Och hur vi kan se på attraktion ur ett bredare perspektiv? 

Omställning: Hur kan organisationer och verksamheter resonera och använda de ständiga förändringarna som en konkurrensfördel och ett sätt att accelerera? 

Tillsammans: Hur kan vi samverka och samarbeta inom och mellan våra organisationer för att lyckas i en tid av ständiga förändringar? Och vilken roll har egentligen HR? 

PROGRAM

13 oktober

Förmiddagsprogrammet tillgängligt för alla med biljett till HR Dagarna. Du som har biljetten Fysiskt+Digitalt deltar på plats på Epicenter Stockholm och du som har biljetten Digitalt deltar via den digitala livesändningen.

08:15

Frukostmingel

Endast fysiska eventet. Dörrarna öppnas på Epicenter Stockholm för dig som ska delta på det fysiska eventet. Ditt namn prickas av i dörren.

08:45

Uppsnack

Lena Bjurner & Siri Wikander

Endast fysiska eventet. För dig som deltar på det fysiska eventet på Epicenter Stockholm. Siri och Lena går igenom vad som händer under eftermiddagsprogrammet (sänds ej live).

09:00

Start

09:10

Keynote-talare 2022

Kjell A Nordström & Per Schlingmann

Viruset, bomben, koldioxiden. I deras nya bok Momentum möter vi tre stora kriser som samverkar för att välta omkull världen. Kjell och Per målar upp en vision för ledarskap i en ny tideräkning, som de presenterar under HR Dagarna.

09:50

På gång hos Sveriges HR Förening

Vad händer just nu hos Sveriges HR Förening? Hör mer om kommande nyheter.

09:55

Spår #1 Attraktiv: People growth som affärsstrategi

Petra Albuschus & Viva Fahlén

En medarbetarstrategi som bland annat säger att ”Vi ska vara självförsörjande när det kommer till kompetens” är något många önskar sig. Det har Ica. När arbetet mot ständigt lärande inleddes för några år sedan togs beslut som idag har visat sig helt avgörande för att kunna ta nästa steg. Vi får höra om Ica:s resa mot ständigt lärande, där olika läraktiviteter genomförs löpande i mindre piloter och hur de nu genom ett ”greenhouse”-projekt erbjuder ”upskill” av juniora till seniora och i nästa steg även ”reskill” av medarbetare för helt nya kompetenser.

 

10:25

Spår #1 Attraktiv: Paneldiskussion

Panel med Amad Raja, Kajsa Asplund, Jacob Bergdahl och Viva Fahlén

Vad behöver en organisation för att kunna attrahera och behålla kompetens i den ständigt förändrade världen där det råder brist på en rad kompetenser? Och hur kan vi ser på attraktion ur ett bredare perspektiv? I den här paneldiskussionen möts flera experter för att diskutera temat ”Attraktiv”. Du kommer bli inspirerad, lyssna till flera olika perspektiv och få konkreta tips som du kan ta med dig till ditt arbete. 

10:55

Paus

11:25

Spår #2: Omställning - Att leda och lära i accelererande förändring

David Ståhlberg

David får oss att verkligen förstå vad en accelererande förändringstakt faktiskt och praktiskt innebär. Han ger nya perspektiv och kunskap så att vi kan navigera rätt i en allt mer komplex och föränderlig värld. Från globala trender och drivkrafter till vardagliga exempel. Han belyser frågor om vikten av ett uppriktigt ledarskap, självledarskap och en tydlig verksamhetslogik.

11:55

Spår #2 Omställning: Paneldiskussion

Panel med Lena Lid Falkman, Maria Z Furenmo, Allireza Ghahremani och Magnus Eneroth

De senaste åren med bland annat pandemin och en ständig osäkerhet har påskyndat en omställning. Hur kan organisationer och verksamheter resonera och använda de ständiga förändringarna som en konkurrensfördel och ett sätt att accelerera? Paneldiskussionen ger dig flera perspektiv på temat ”Omställning” – och du får dessutom ta del av experternas egna lärdomar och handfasta råd. 

12:25

Sammanfattning och takeaways

12:30

Slut på livesändning

Eftermiddagen är exklusivt för dig som har biljetten Fysiskt+Digitalt och deltar på plats på Epicenter Stockholm (Mäster Samuelsgatan 36).

12:30

Lunch

13:20

Introduktion av eftermiddagen

13:30

Unconference

Unconference är en spännande programpunkt där du får nätverka och dela tankar tillsammans med kollegor från andra organisationer med liknande utmaningar/intressen. Du som deltagare är med och styr innehållet utefter dina egna intressen och behov.

14:55

Fika & mingel

15:20

Kerstin Hesselgren-priset

Utdelning av Sveriges HR Förenings utmärkelse ”Kerstin Hesselgren-priset” och samtal med pristagaren. Vem som får ta emot utmärkelsen i år avslöjas under eventet – exklusivt för dig som deltar på plats i Stockholm.

15:50

Avslutande diskussion

16:00

Mingel

18:00

Slut

PROGRAM

14 oktober

Förmiddagsprogrammet är tillgängligt för alla med biljett till HR Dagarna. Du deltar digitalt, oavsett vilken biljett du har.

09:00

Start

09:10

Lansering

Sveriges HR Förening berättar mer om ett nytt kommande koncept.

09:25

Spår #3 Tillsammans: Människan i fokus i en digital värld

Claudia Olsson

För att kunna förutse hur arbetsuppgifter, arbetslivet och arbetsmarknaden kan komma att förändras och därmed kunna arbeta strategiskt och proaktivt behöver HR ha koll på den senaste tekniken. Ta del av Claudias spaningar och tankar om hur HR kan vara med och aktivt bidra till en teknikutveckling och digitalisering som sätter människan i första hand.

10:00

Spår #3 Tillsammans: Paneldiskussion

Panel med Andreas Werr, Jonatan Francén, Amanda Edwall, Roshanak Fatahian

I den här paneldiskussionen möts såväl praktiker som forskare för att diskutera temat ”Tillsammans”. Hur kan vi samverka och samarbeta inom och mellan våra organisationer för att lyckas i en tid av ständiga förändringar? Och vilken roll har egentligen HR? Förutom intressanta spaningar och analyser kommer du också få ta del av praktiska exempel.

10:30

Paus

10:45

Omställningsstudiestödet i praktiken

Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, berättar om omställningsstudiestödet.

11:00

Årets HR-bok

Utdelning av Sveriges HR Förenings utmärkelse ”Årets HR-bok” och samtal med personen/personerna bakom boken. Vilken bok som tar hem utmärkelsen i år avslöjas under eventet. 

11:15

Sammanfattning & takeaways

11:30

Slut på livesändning

Prenumerera

Senaste nytt om HR Dagarna

Vill du ha de senaste nyheterna och programsläpp direkt till din mejl? Prenumerera på nyhetsbreven om HR Dagarna!

TACK TILL

Huvudpartners

Partners

Vill du också bli partner till HR Dagarna? Kontakta alex@sb-media.se

0