HR-dagarna

Tillsammans tar vi reda på vad det innebär och hur vi hanterar att vara Under Construction.

Tillsammans tar vi reda på vad det innebär och hur vi hanterar att vara Under Construction.

Tema: Under Construction

19-20 oktober 2023

 

En förutsättning för att framgångsrikt lära, utvecklas och ta kliv framåt är att kunna hantera den konstanta förändring som vi själva, våra organisationer och omvärlden genomgår. Det är än mer tydlig i den osäkra tid vi befinner oss idag, där så många delar av det vi känner till är under konstruktion. Det innebär både nya utmaningar och möjligheter. Hur ska vi organisera oss för att samarbeta smartare? Hur vi lär oss nytt som gör nytta? Hur ser vi till att människan och det mellanmänskliga står i fokus?

 

Välkommen till HR-dagarna 2023 där vi tar reda på vad det innebär och hur vi hanterar att vara Under Construction. HR-dagarna erbjuder perspektiv, möjlighet till lärande, tillfälle till reflektion och att gå från tanke till handling – få testa!  – allt för att förbereda oss inför fortsatt Under Construction som en del av våra liv och arbetsliv!

Kombo

Delta fysiskt på At Six i Stockholm den 19 oktober (inkl mat och dryck) och digitalt den 20 oktober. Limiterat antal biljetter, först till kvarn. Bli medlem i HR-föreningen och få rabatt på din biljett.

 

DAG 1
Välkommen till At Six (Brunkebergstorg 6, Stockholm). Dagen inleds med det gemensamma eventprogrammet. Under eftermiddagen startar ett fysiskt program, exklusivt för dig med kombo-biljett. Programmet släpps under våren.

 

DAG 2
Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

SLUTSÅLT! 

 

Pris exkl moms. Läs köpvillkor

Pris

Digital

Delta på HR-dagarna på den plats som passar dig! Med denna biljett deltar du helt digitalt på eventets båda dagar och tar del av programmet på den plats där det passar dig bäst.

 

DAG 1
Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

SLUTSÅLT! 

 

Pris exkl moms. Läs köpvillkor

Pris

Årets tema

Temat utforskas utifrån tre spår

Årets tema Under Construction kommer att utforskas utifrån tre spår i programmet: FROM WITHIN AND IN BETWEEN I en tid av oro och turbulens i vår omvärld, vad händer då inuti oss? Hur ska vi hjälpa varandra och samarbeta under konstanta förändringar? LEARNING BY DOING Ny teknik och AI direkt i fickan. Vilka nya arbetssätt och kanske rentav levnadsmönster möjliggörs? Vilka möjligheter och risker ger det våra organisationer, dess kultur och vad är HR:s roll i detta? FACING THE FUTURE Vi blickar framåt, bortom de förändringar som sker just nu. Vilka trender ser vi och hur påverkar det vårt samhälle, våra organisationer och oss som individer?

Medverkande

Moderator HR Dagarna

Siri Wikander

Siri Wikander har jobbat i olika ledarskapsroller inom HR och kommunikation, både i stora börsnoterade bolag som Axfood och Scandic men också i mindre scale-ups. Numera arbetar Siri som självständig konsult och hjälper organisationer att ställa om kultur och ledarskap så att det stödjer ständigt lärande. Siri är aktiv i utvecklingen och debatten kring nya sätt att jobba för att möta den digitala strukturomvandlingen som pågår. Siri är krönikör i Chef och driver nyhetsbrevet och podden #beyondwork.

Keynote speaker

Fredrik Reinfeldt

Idag är fd. statsministern Fredrik Reinfeldt föreläsare, rådgivare och sedan ett halvår tillbaka ordförande i Svenska Fotbollförbundet. På HR Dagarna gör Fredrik en global trendspaning av hur världen ser ut och vilka möjligheter det för med sig. Vi lever längre liv med nya livsfaser och stora förändringar i kring hur vi arbetar och med stor befolkningsökning, hur påverkar det oss? Hur ser de nya förutsättningarna ut och vad kan vi förvänta oss framöver?

Lina Thomsgård

Talare

Lina Thomsgård

Lina Thomsgård är, tillsammans med Björn Hedensjö, duon bakom bakom Sveriges största och roligaste vetenskapspodd Dumma Människor. Lina är flerfaldigt prisbelönad verksamhetsutvecklare, pr-konsult, kulturskribent och programledare. Hon har föreläst i mer än tio år om jämställdhet, mångfald, rekrytering och mänskligt beteende.

Björn Hedensjö

Talare

Björn Hedensjö

Björn Hedensjö är, tillsammans med Lina Thomgård, duon bakom Sveriges största och roligaste vetenskapspodd Dumma Människor. Björn Hedensjö är psykolog och författare med psykologexamen från Karolinska institutet som ofta dyker upp som expert på mänskligt beteende i tv och radio. Han har bakgrund som mediechef och har skrivit böcker om bland annat stresshantering, sömn och ledarskapspsykologi.

Talare

Micke Kring

Micke har lång erfarenhet av att utforska, skapa och etablera digitala system som på olika sätt ska underlätta för lärande. Han ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Med sina rötter i musiken kombinerar han gärna konstnärlighet med teknik och generativ AI.

Talare

Stefan Einhorn

Stefan Einhorn är professor och ordförande i Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet. Han är också föreläsare samt författare, senast till boken "Tillåt mig tvivla. En bok om åsikter".

Paneldeltagare

Sabina Rasiwala

Sabina Rasiwala är HR & Kommunikationsdirektör på Samhall sedan ett år tillbaka. Hennes huvuduppgift  är en förändringsresa som ska förbättra förutsättningarna  för medarbetarna. Innan det hade hon samma roll på SVT i nio år. Tidigare erfarenhet är marknadschef på Microsoft, varumärkesansvarig på Absolut Vodka och Q-med.

Paneldeltagare

Sissela Nutley

Sissela har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet och hur hjärnan påverkas av till exempel datoriserad träning eller vad vi ägnar oss åt på fritiden. Sissela har även arbetat som forskningschef på världens största utbildningsföretag Pearson. Sedan 2018 är hennes primära fokus föreläsningsverksamhet, skriva böcker och rapporter, och konsultera myndigheter, företag och skolor i deras verksamhetsutveckling.

Paneldeltagare

Jan Artem Henriksson

Jan Artem Henriksson är en social entreprenör och tankeledare inom inre utveckling. Idag är han vd för Inner Development Goals, en ideell förening som hjälper globala organisationer och regeringar kring hur man kan arbeta mot FN:s 17 globala utvecklingsmål med utgångspunkt i inre utveckling.

Alexander Löfgren

Paneldeltagare

Alexander Löfgren

Alexander Löfgren är doktor i industriell ekonomi och organisation, och utvecklare av kollektiv intelligens i offentlig och privat sektor. Han har haft flera linjeroller inom verksamhetsutveckling och är numera tjänsteområdeschef på Influence AB. Alexanders forskning och tillämpningar kretsar kring meningsskapande i organisationer och samarbete i komplexa uppgifter, och han är författare av boken ”Smart samarbete” som gavs ut 2022.

Paneldeltagare

Lovette Jallow

Lovette Jallow är en av samtidens viktigaste röster när det gäller kampen mot rasism, diskriminering och orättvisor i samhället. Hon är en prisbelönt författare och föreläsare inom flera ämnen bland annat inkluderingsfrågor, mångfald, feminism och Autism. Hon använder faktabaserad kunskap tillsammans med egna erfarenheter i sina skarpa analyser och är en stark och viktig röst som öppnar sinnen, vägleder, presenterar konstruktiva lösningar och tydliggör med tydlighet, engagemang och empati.

Paneldeltagare

Charlotte Mattfolk

Charlotte Mattfolk kombinerar ett visionärt och entreprenöriellt tankesätt och talar oftast om hur framtiden kommer att kunna se ut och påverka oss. Hon har en bakgrund som senior strategisk rådgivare inom områdena framtidsanalys och strategi, affärstransformation, digitalisering, hållbarhet och entreprenörskap. Hon har haft flera roller som VD och delägare i större managementkonsultföretag samt byggt upp en konsultverksamhet från grunden.

Nina Bozic

Paneldeltagare

Nina Bozic

Nina är senior forskare på RISE där hon driver forskningsområdet "Framtidens hållbara arbete". on har 19 års erfarenhet av att arbeta som möjliggörare och utforskare inom innovation och future of work både i företag och offentliga organisationer. Hon har tidigare arbetat som managementkonsult, innovationskonsult och doktorerat i innovation och design.

Paneldeltagare

Anders Klevard

Med över 15 år års erfarenhet som managementkonsult inom People & Organizational Performance-området, anser Anders att varje nytt förändringsinitiativ är en chans att utifrån praktisk erfarenhet och beteendevetenskapliga modeller testa vad som faktiskt hjälper människor att utvecklas och förändras i ett organisatoriskt sammanhang. Idag arbetar Anders på Wise Consulting och leder arbetet på enheten strategiska tjänster.

Paneldeltagare

Lisa Skinner Källström

Lisa arbetar som HR-chef på Teamtailor och har under sina år inom olika HR-roller alltid fått extra energi av samspelet mellan människor och affärer och hur HR kan bidra på bästa sätt. Att som HR-team jobba smart och spegla organisationen har varit en viktig ingrediens i att bidra till snabb tillväxt i dynamiska globala miljöer.

Paneldeltagare

Anna-Karin Lundgren

Anna-Karin Lundgren är en passionerad och engagerad HR-chef från inomhusodlingen Ljusgårda i Tibro. Hon är förespråkare för att HR ska spela en starkt strategisk roll i organisationen och vara med och driva företagets framgång genom att skapa en kultur som främjar engagemang, innovation och utveckling.

Paneldeltagare

Tobias Berglund

Tobias är sedan hösten 2022 vd för Wise Consulting. Ett bolag han känner väl genom sina tidigare roller som senior managementkonsult och affärsutvecklare. Han har även lång erfarenhet från FMCG i roller som bl.a. platschef och VD, men har däremellan fungerat som VP Corporate HR och VP Corporate Program Office på Postnord.

Labb-ledare

Stefan Tengblad

Stefan Tengblad är professor i HRM vid Göteborgs universitet. Han under mer än 30 år utforskat många områden med koppling till HR såsom medarbetarskap, chefers arbete, personalansvar, chefsförsörjning, idrottsledarskap och organisatorisk resiliens. Tengblad arbetar aktivt med kunskapsspridning genom föredrag, seminarier och sociala medier. 

Per Thilander

Labb-ledare

Per Thilander

Per Thilander är universitetslektor vid sektionen för Management och Organisation, Företagsekonomiska institutionen, Göteborgs universitet och forskare inom bland annat HR-organisering, samspelet mellan HR och linjechefer, digitalisering och HRM, ledarskap samt organisationsförändring. Per är också anställd som HR-lektor och senior rådgivare inom Västra Götalandsregionen där har arbetar med olika HR-utvecklingsprojekt.

Frida Mangen

Labb-ledare

Frida Mangen

Frida Mangen är personalvetare och har en spännande erfarenhet och kunskap inom agilitet och HR som hon kombinerar på ett unikt sätt. Hon tror på att skapa förutsättningar för organisationer att anpassa, lära sig snabbt samt kontinuerligt & att utnyttja kapaciteten i alla individer för att möta en mer snabbt föränderlig och komplex omvärld. Till vardags arbetar hon som konsult och utbildare. Hon driver även den populära poddcasten AgilaHRpodden. 

Labb-ledare

Edward Snijders

Edward Snijders är Senior Account Manager på Top Employers Institute med ansvar för deras nordiska verksamhet, En region som värdesätter medarbetarnas välbefinnande, mångfald och inkludering, digitalisering, distansarbete och hållbarhet. Han brinner för att ge företag möjlighet att skapa en blomstrande arbetsmiljö för sina anställda. Neurodiversitet är ett av de ämnen Edward är angelägen att lära mer om, dels på grund av sin dyslexi och ADHD och dels på grund av aktuell forskning kring ämnet.

Labb-ledare

Rebecca Lundin

Rebecca Lundin är Client Success Advisor på Top Employers Institute. I hennes roll arbetar hon nära organisationer på deras resa mot en stödjande arbetsmiljö, och hennes tro på värdet av en mångsidig och inkluderande arbetsplats lyser igenom när hon samarbetar med kunder för att implementera strategier som främjar positiv förändring. Med ett genuint intresse för neurodiversitet är Rebecca också dedikerad till att främja medvetenhet och förståelse för olika talanger och perspektiv.

Labb-ledare

Anna Carlsson

Med sin podcast HR Digitaliseringspodden och i rollen som HR Tech-analytiker spanar Anna på området HR-innovation med utgångspunkt i tech och data. Anna är en uppskattad utbildare, rådgivare och inspiratör kring framtidens HR och digitaliseringens möjligheter. Hennes syn är att digitalisering frigör tid så att HR kan fokusera på sitt kärnuppdrag - medarbetarna.

Labb-ledare

Camilla Rundberg

Camilla Rundberg är ekonomi doktor (KTH Industriell Ekonomi) samt ägare och grundare av startups inom EduTech. Hon är idag seniorkonsult hos Influence People.

Labb-ledare

Christine Sandgren

Christine Sandgren är personalvetare med inriktning på psykologi. Hon har lång erfarenhet från verksamhetsutveckling kopplat till People & Culture som domän. Christine är idag seniorkonsult hos Influence People.

Labb-ledare

Tina Männik

Tina Männik är senior HR-strateg på Keeparo. Hon har gedigen kunskap från HR-världen med operativt och strategiskt arbete, både från ett kund- och byråperspektiv. Hon har arbetat med employer branding och diversity & inclusion i över 20 år och har erfarenhet från stora internationella företag som Vattenfall och Tieto, där hon haft ledande befattningar inom Talent Management.

HR-forskningspriset 2023

Wajda Wikhamn

Wajda Wikhamn är Docent i Företagsekonomi inr. Management & Organisation och Professor BI Norwegian Business School. Hon tilldelas Årets HR-forskningspris 2023 tillsammans med Daniel Tyskbo.

HR-forskningspriset 2023

Daniel Tyskbo

Daniel Tyskbo är Dr. i Företagsekonomi inr. Management & Organisation Assistant Professor Högskolan i Halmstad. Tillsammans med Wajda Wikhamn tilldelas han Årets HR-forskningspris 2023.

HR-studion

Ronja Morales Nilsson

Ronja har över 10 års erfarenhet av kultur, organisationsfrågor och förhandling samt att affärsnära leda inom HR/arbetsrätt och konsultativt stötta på bägge sidor om den svenska partsmodellen. Hon är tjänstledig förhandlingschef och har startat upp passionsprojektet Connect&Expand. Tillsammans med affärsvännen har de designat ett innovativt utvecklingsprogram för att boosta HR, med ett utforskande inifrån och ut. Hon studerar även entreprenörskap och fördjupar sig inom meditation.

HR-studion

Adam Bergman

Adam Bergman är en engagerad student som studerar personal, arbete och organisation på Stockholms universitet. Han har stort intresse för HR:s roll inom organisationer och bidrar med kunskap gällande kompetensutveckling och hur man skapar goda arbetsförhållande samt en bra arbetsmiljö.

HR-studion

Moa Vallgård

Moa Vallgård är chef för organisationsutveckling och hållbarhet på SVT och riktar mycket av sitt fokus mot den transformation branschen genomgår.  Moa har 15 års erfarenhet av att leda och verka i komplexa uppdrag och med starkt värdefokus. Hon har en bakgrund som generalsekreterare och styrelseaktiv inom civilsamhället, såväl som från konsultvärlden och Systembolaget.

HR-studion

Robert Olsson

Robert Olsson är fristående konsult inom HR-området, mentor, styrelseledamot i HR-branschen och ideellt engagerad bl.a. i HR-föreningen. Robert har sedan 1990-talet arbetat som HR- och informationsdirektör i flera stora koncerner men fokuserar nu på personligt stöd till företagsledare och HR-chefer som vill utveckla sig själv och sitt HR-arbete.

Program 19 oktober

Dörrarna öppnas för fika och mingel (fysiskt program)

09:30

Programstart på AtSix, Stockholm (fysiskt program)

10:30

Programstart livesändning

10:45

Lina Thomsgård & Björn Hedensjö - Spår: From within and in between

11:00

Paneldiskussion - Spår: From within and in between

11:30

Mingellunch (fysiskt program)

12:00

HR-studion