HR-dagarna

23-24 oktober 2024

23-24 oktober 2024

Tema: Co-creating for a sustainable future

 

Välkomna till HR-dagarna 23-24 oktober 2024. HR-dagarna är en plattform för att inspirera och stödja HR-professionella. Här utforskar vi gemensamt årets tema “Co-creating for a sustainable future”. Vi samlar ledande forskare, experter, innovatörer och praktiker för att dela insikter och idéer om hur vi tillsammans kan forma en hållbar framtid med people i fokus. Siri Wikander är moderator för dagarna och leder dig genom eventet.

Genom samarbete och kreativitet kommer vi att utforska spännande lösningar och idéer. Vi kommer ha en mingellunch den 23 oktober där du kan lära känna fler people-people och träffa våra partners. Och den första dagen avslutas med en afterwork för fler möjligheter till erfarenhetsutbyte, mingel och nya och gamla bekantskaper.

 

Temat kommer tolkas utifrån tre underteman:

 

  • Navigating crisis by building resilience – krisberedskap
  • Strategic sharp people agenda for organizational success – HR i företagets/organisationens strategi
  • Transforming HR through AI

 

 

 

Livepodd: Fråga forskaren

Vårt team bakom podden Fråga forskaren kommer att sända livepodd under HR-dagarnas första dag direkt på plats på AtSix. Passa på att träffa Zorica, Johan och deras gäster i podden.

 

Utmärkelser delas ut

Under HR-dagarna delas också några av våra utmärkelser ut. Årets HR-bok, Kerstin Hesselgren-priset och HR-forskningspriset delas ut på scenen i slutet av den första dagen. Läs mer om utmärkelserna här.

 

 

HR Think tank summerar

HR-dagarna summeras den sista dagen av vår HR Think tank – speciellt inbjudna gäster som reflekterar och kommenterar tillsammans vilka takeaways och actions vi tar med oss hem till våra organisationer. HR Think tank ska ge oss ett ytterligare perspektiv.

 

 

Träffa våra partners

Våra huvudpartners, TopEmployers och GreenBenefits, och våra partners Akademikerförbundet SSR, Grade, Flex HRM, Adda Inköpscentral och Kvdbil kommer vara på plats den 23 oktober och tillgängliga för frågor, samtal, tips och idéer. Passa på att träffa dem och ta reda på mer.

Biljett Kombo

Delta fysiskt på At Six i Stockholm den 23 oktober (inkl mat och dryck) och digitalt den 24 oktober. Limiterat antal biljetter, först till kvarn. Bli medlem i HR-föreningen och få rabatt på din biljett!

 

DAG 1
Välkommen till At Six (Brunkebergstorg 6, Stockholm). Dagen inleds med det gemensamma eventprogrammet. Under eftermiddagen finns en exklusiv programdel för dig med kombo-biljett.

 

DAG 2
Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

Pris exkl moms. Läs köpvillkor

Pris

Biljett Digital

Delta på HR-dagarna på den plats som passar dig! Med denna biljett deltar du helt digitalt på båda dagarna och tar del av programmet på den plats där det passar dig bäst.

 

DAG 1
Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

DAG 2

Delta på den plats som passar dig bäst. Eventet livesänds digitalt.

 

Pris exkl moms. Läs köpvillkor

Pris

Program 23 oktober

Navigating crisis by building resilience

Rusta organisationen mot omvärldens ständiga förändringar – huvudtalare Anders Tegnell

 

Krisberedskap blir allt viktigare. Pågående krig, extremväder, pandemi, cyberhot och ökad hotbild – de tuffa förutsättningarna kan göras många som vi dagligen möter i vår omvärld. Det är oerhört viktigt för HR att ha en beredskap för detta och veta hur man ska agera och vem som gör vad  – så att vi inte blir överrumplade, utan kan stötta våra organisationer på bästa sätt.

Anders Tegnell är vår huvudtalare och även med i panelsamtal efteråt. I panelen deltar också Ulrika Wennerkull, Minou Sadeghpour och Mats Bohman.

 

På plats på At Six, Stockholm, samt deltagande digitalt via eventplattformen. Tid 9.30-17.00.

Kombo-biljett: Deltagande på At Six, Stockholm

Digital biljett: Deltagande digitalt via eventplattformen

Föreläsare

Anders Tegnell

Anders Tegnell mest känd för sin roll som statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten under COVID-19-pandemin. Han är infektionsläkare och har haft olika roller inom folkhälsa och smittskydd, både nationellt och internationellt. Tegnell blev välkänd i Sverige och internationellt under pandemin på grund av Sveriges unika strategi för att hantera virusutbrottet. Han var ofta i media och blev central i debatten om hanteringen av pandemin.

Paneldeltagare

Minou Sadeghpour

Seniorkonsult på 4C Strategies inom civilt försvar, krisberedskap och förmågeutveckling. Minou har mångårig bakgrund som moderator, skribent och projektledare och har bland annat erfarenhet som programansvarig på Folk och försvar, medarbetare på Regeringskansliet och stabschef inom Sigtuna kommun.

Paneldeltagare

Mats Bohman

Mats Bohman, Senior rådgivare och grundare av Krisledningsföretaget Murphy Solution och kommer ursprungligen från polisens Nationella insatsstyrka där han var utbildningschef de sista åren. Mats driver också Krisledningspodden som syftar till att intervjua beslutsfattare och andra intressanta personer inom området. Podden riktar sig både till personer med roller i krisledningsorganisationer men har också många lyssnare från högre utbildningar inom ämnet.

Paneldeltagare

Ulrika Wennerkull

Ulrika är HR-chef i Tibro kommun. Hon har 25 års erfarenhet av kvalificerade HR-frågor varav senaste 14 åren som HR-chef i offentlig/kommunal organisation. Ulrika har i sin roll som HR-chef aktivt arbetat med krisberedskap, dels som representant i kommunens ledningsgrupp och dels i rollen och uppdraget som HR-chef. Vikten av att vara förberedd när det väl händer har Ulrika fått träna på både fiktivt och reellt.

Program 23 oktober

Strategic people agenda for organizational success

HR:s avgörande roll i att forma framgångsrika företag och organisationer

 

Under det här temat på HR-dagarna kommer vi prata om vikten av att peopleområdet är en tydlig del i företags/organisationsstrategin. HR, som specialister, ska säkerställa att det finns med där. Tillsammans med några praktiker – HR och VDar – kommer vi prata om värdet av att ha ett arbete som gemensamt syftar till att sätta peopleområdet som en tydlig del i företags/organisationsstrategin.  

 

På plats på At Six, Stockholm, samt deltagande digitalt via eventplattformen. Tid 9.30-17.00.

Kombo-biljett: Deltagande på At Six, Stockholm

Digital biljett: Deltagande digitalt via eventplattformen

Föreläsare

Lena Hadad

Lena är HR-direktör på Kriminalvården. Hon är en utvecklingsorienterad och strategisk ledare med lång och djup erfarenhet av att leda och styra komplexa organisationer, komplicerade och utmanande uppdrag samt digitala transformationer. Skicklig på att skapa förutsättningar och realisera organisationens mål och uppdrag genom ett sömlöst, värdeskapande och möjliggörande HR strategi och konkreta aktiviteter.

Paneldeltagare

Peter Göransson

Peter Göransson började på Fonus 1985 och är sedan tre år tillbaka VD och koncernchef för Fonus ekonomisk förening. Peter har under sina snart 40 år i Fonus varit verksam i flera olika roller. Allt ifrån representant och begravningsentreprenör till att ha personalledande roller som regionchef, affärsområdeschef, marknadschef och kommunikationschef. Han har en marknadsekonomexamen från IHM med inriktning på marknadsföring.

Program 24 oktober

Transforming HR through AI

Med Johannes Sundlo, Lena Eliasson och Camilla Häggroth

 

I det här temat kommer vi prata om AI-transformationens effekter på HR-avdelningarna. Vad leder de nya digitaliserade förutsättningarna till? Kommer vi bli färre på HR-avdelningarna för att vi har hjälp av AI? Eller ska vi fokusera på andra områden? Hur kommer kompetenserna inom HR-avdelningarna se ut för att vara det nya?

 

Kombo-biljett: Deltagande digitalt via eventplattformen

Digital biljett: Deltagande digitalt via eventplattformen

Föreläsare

Johannes Sundlo

Med en 15 år lång karriär har Johannes Sundlo etablerat sig som en föregångare inom HR, specialiserad på att stötta globala företag i deras digitala transformationsresor. Hans erfarenhet omfattar allt från att implementera avancerade AI-lösningar till att utveckla strategier som möter framtidens arbetslivsutmaningar. Johannes har ett stort engagemang för att utforska hur teknologi påverkar HR och arbetsplatser globalt, vilket gör honom till en eftertraktad talare och en tankeledare inom området.

Paneldeltagare

Lena Eliasson

Lena är head of group HR på Saab och har lång och gedigen erfarenhet av det mesta inom HR, både i Sverige och internationellt. Under senare år har ett stort fokusområde varit att driva den digitala utvecklingen inom HR-området.

Paneldeltagare

Camilla Häggroth

Camilla Häggroth är HR- och hållbarhetschef i Fonuskoncernen/Familjens Jurist. Hon är speciellt intresserad av interaktionen människa-maskin, design thinking och AI. År 2019 fick Camilla Häggroth ett stipendium från stiftelsen PAUSE, för att göra en studie om AI och HR. Sedan dess har hon tillsammans med Sveriges HR-förening skapat en utbildning i ämnet, och fortsätter att utforska hur AI påverkar HR-skrået samt HR:s dubbla roller i relation till AI.

Moderator

Moderator HR Dagarna

Siri Wikander

Siri Wikander har jobbat i olika ledarskapsroller inom HR och kommunikation, både i stora börsnoterade bolag som Axfood och Scandic men också i mindre scale-ups. Numera arbetar Siri som självständig konsult och hjälper organisationer att ställa om kultur och ledarskap så att det stödjer ständigt lärande. Siri är aktiv i utvecklingen och debatten kring nya sätt att jobba för att möta den digitala strukturomvandlingen som pågår. Siri är krönikör i Chef och driver nyhetsbrevet och podden #beyondwork.

Partners

Var med på HR-dagarna 2024! Kontakta annelie@sb-media.se