Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 26: Viktoria Rubin - Interimschefer och det snabbrörliga arbetslivet

50 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Fråga Forskaren möter i avsnitt 26 Viktoria Rubin. Viktoria är doktorand i Organisationspedagogik vid Stockholms Universitet och forskar om det flexibla arbetslivet.

Vi diskuterar bland annat effekterna av att allt fler chefer arbetar på interimsbasis. Hur påverkar det kultur och värderingar, och vad är viktigt för att få ut full potential av en chef som är inne under en kortare period?

Vi pratar även om varför företeelsen bara ökar, vilka fram- respektive baksidor som finns med det och hur vi och våra organisationer påverkas av en allt flexiblare arbetsmarknad.

Med Johan och Zorica på ”hemmaplan” kring interim och den engagerade Viktoria Rubin utlovas ett spännande avsnitt med mycket intressanta tankar med relevans för dagens arbetsliv.

Avsnittet släpptes 30 september 2021.

0