Podcast:Fråga forskaren

9. Kajsa Asplund - Framtidens talent management

Vad behöver vi ta hänsyn till när vi ska utforma framtidens Talent Management-processer för att skapa motivation, engagemang och lojalitet?

51 minuter
Talent Management är och har varit en viktig process i många företag och organisationer. Att attrahera, identifiera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare är och förblir en strategiskt viktig fråga. Men att bli identifierad som talang, eller inte – vilka effekter har och får det för den enskilda medarbetaren, gruppen och organisationen i stort? Vad har vi lärt oss hittills och vad behöver vi ta större hänsyn till när vi ska utforma framtidens Talent Management processer för att skapa motivation, engagemang och lojalitet? Dessa och många andra intressanta och relevanta frågor utforskar vi tillsammans med psykologen Kajsa Asplund.
Kajsa Asplund är psykolog och fil. dr. i företagsekonomi. Hon tillbringade fyra år på Handelshögskolan i Stockholm med att forska om talent management och dess effekter på medarbetare. Hon har också skrivit den populärvetenskapliga boken Talang för människor i ämnet. Numera arbetar hon med digital produktutveckling och kundrådgivning på det svenska talent tech-bolaget Alva Labs.
Vill du lära dig mer?

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterat Innehåll

Du har sett 4 av 133 relaterat innehåll