Podcast:Fråga forskaren

68. Pär Pettersson & Ulf Ericsson - Flytta fokus från ledarskap och medarbetarskap till verksamhetsskap!

Säsong åtta är igång med gästerna Ulf Ericsson, professor i personal- och arbetslivsvetenskap, och Pär Pettersson, biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap med inriktning psykologi.

54 minuter

Vi kickar igång säsong åtta tillsammans med Ulf Ericsson och Pär Pettersson. Det blir ett spännande och givande samtal utifrån deras forskning och bok där de säger ”Vält pyramiden i arbetslivet – fokus på ledarskap är inte lösningen utan menar att företag och organisationer i stället bör rikta ljuset mot verksamhetsskapet – vilket skulle främjar både effektivitet och välbefinnande. Vi pratar om vad det skulle innebära att göra denna förflyttning från att ha fokus ledarskap, hierarki, roll och individ till att ha fokus på dialog om det gemensamma uppdraget och verksamheten. Hur r vi till arbetssätt och processer så att vi tillsammans kan utbyta bilder och få en förståelse för vilka förutsättningar, villkor och behov som finns för att lyckas med vårt uppdrag?  
 
Ulf Ericsson är professor i personal- och arbetslivsvetenskap och Pär Pettersson är biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap med inriktning psykologi. Båda är verksamma vid Högskolan i Kristianstad.  

 

Vill du veta mer? Tips från avsnittets gäster:

 

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterat Innehåll

Du har sett 4 av 133 relaterat innehåll