Podcast:Fråga forskaren

44. Claudia Bernhard-Oettel – Anställningsformens betydelse för arbetsrelaterade attityder, trygghet och hälsa

På vilket sätt påverkar olika anställningsformer/anställningskontrakt arbetsvillkoren, arbetsrelaterade attityder och beteenden samt hälsa och välbefinnande?

59 minuter
Claudia Bernhard Oettel
Utvecklingen avseende olika anställningsformer och anställningskontrakt på den svenska arbetsmarknaden har genomgått förändring under senare tid och pandemin har sannolikt förstärkt och skyndat på den utvecklingen.
Det här avsnittet med Claudia Bernhard-Oettel, professor i arbets- och organisationspsykologi vid Stockholms universitet, är ett samtal om, och på vilket sätt, olika anställningsformer/anställningskontrakt påverkar arbetsvillkoren, arbetsrelaterade attityder och beteenden samt hälsa och välbefinnande. Utgångspunkten är ett större forskningsprogram på Stockholms universitets psykologiska institution som heter Nowstars. Programmets målsättning är att klargöra vad olika anställningsvillkor och otrygghet kan betyda för kvinnor och män i olika skeden av livet, i olika yrken, branscher och sektorer för att göra det möjligt att utveckla villkor för ett hållbart arbetsliv.
Vill du lära dig mer?

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterat Innehåll

Du har sett 4 av 133 relaterat innehåll