Nyhet:Bokcirkel

Nu startar HR-föreningens bokcirkel

Nu bjuder HR-föreningen in alla medlemmar till att gå med i föreningens egen digitala bokcirkel -  Sveriges största HR-bokcirkel!  

I samband med HR-dagarna 2023 väcktes ett intresse från våra eventdeltagare att starta upp en bokcirkel – en idé som vi nu genomför! Nu bjuder HR-föreningen in alla medlemmar till att gå med i föreningens egen digitala bokcirkel –  Sveriges största HR-bokcirkel! 

 

”Tänk så häftigt att det bara krävs att en engagerad person delar en idé och så vill fler hänga på, säger HR-föreningens generalsekreterare Johanna Flanke. ”Det som är så fint med HR-föreningen är att vi tillsammans kan gå från idé till genomförande, tillsammans! 

 

Genom bokcirkeln får du inte bara läsa spännande böcker inom vårt område, utan även diskutera och lära tillsammans med andra medlemmar i HR-föreningen.  

 

I bokcirkeln läser vi en utvald bok under en ca en månad. Därefter samlas vi på en digital bokcirkelträff som leds av bokens författare och en moderator från HR-föreningen. Vi diskuterar våra tankar, reflektera över boken och intrycken vi fått. Detta ger oss inte bara en chans att utbyta tankar och idéer utan också för att fördjupa vår förståelse för innehållet i böckerna. 

   

Så fungerar bokcirkeln:
 

  1. HR-föreningens bokcirkel är exklusivt för föreningens medlemmar och bygger på ett engagemang från alla som deltar. Du väljer själv vilka böcker du vill vara med och läsa. Bokcirklarna släpps löpande under året och du anmäler dig via HR-föreningens hemsida till de bokcirklar som du vill delta i. Här hittar du aktuella bokcirklar. 

 

  1. När du anmält dig så införskaffar du dig boken (du får en rabattkod som kan användas vid köp av boken) och läser inför den digitala träffen med din bokcirkel. Målet är ju såklart att du hinner läsa ut hela boken, om inte så kan du vara med och diskutera ändå utifrån det du hunnit läsa.  

 

  1. Dags för digital bokcirkelträff! Författaren inleder med en introduktion till sin bok. Därefter delar vi upp oss i mindre grupper om fem personer i breakout rooms för att diskutera tillsammans med hjälp av  dialogerfrågor kopplade till boken. Efter det möts vi alla igen för gemensam reflektion och avslutning. 

 

Första bokcirkeln: Var med och läs Bubbelhoppa! 

 

Som första bok ut i HR-föreningens bokcirkel är Bubbelhoppa – en metod för att förstå andra, av forskaren Emma Stenström. Vi läser boken och diskuterar den sen gemensamt den över ett digitalt lunchsamtal den 14 mars kl 11:30. Här anmäler du dig för att delta.  

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterade nyheter

Du har sett 4 av 93 relaterade nyheter