Nyhet:Årets HR-bok

Maria Ergüls "Vägra väggen" är Årets HR-bok 2021

Under onsdagskvällen delades Årets HR-bok ut på HR Galan 2021. Utmärkelsen gick i år till Vägra väggen – facit till hållbara medarbete av Maria Ergül (Sanoma Utbildning).

Under onsdagskvällen delades Årets HR-bok ut på HR Galan 2021. Utmärkelsen gick i år till Vägra väggen – facit till hållbara medarbete av Maria Ergül (Sanoma Utbildning).

 

Årets HR-bok är en utmärkelse från Sveriges HR Förening som belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatser. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms av en bokjury efter kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet. Författaren, eller författarna, behöver vara verksamma i Sverige och boken som utses ska vara utgiven i första upplagan under 2020/2021.

 

Så här motiverar bokjuryn årets pristagare Vägra Väggen! Facit till hållbara medarbetare:

 

”Intensiteten och kraven på effektivitet i arbetslivet ökar ständigt och inte sällan på bekostnad av hälsa och välmående.  Med en gedigen grund i lagstiftning och aktuell forskning ger denna bok en mycket tydlig bild av hur både ledare och medarbetare kan arbeta proaktivt för att främja mänsklig hållbarhet. Samtidigt får vi konkreta verktyg för att hantera rehabilitering och säkra stabil återgång i arbete. Det du som chef väljer att göra idag kommer spela roll för hur din medarbetare mår imorgon.”

 

Bokjuryn för detta år bestog av:

 

  • Johanna Thermaenius, HR-direktör, Keolis Sveriges AB (ordförande för bokjuryn)
  • Johan Hydén, ägare Kamp Företagsutveckling
  • Patrizia Bricca, Kompetens- och ledarutvecklare, Handelsbanken
  • Björn Lorentzon, Business Development Manager, Sympa HR
  • Petronella Wacker, Chefsadministratör, Kammarrätten i Göteborg
  • Caroline Lantz, Organization & Rewards Specialist, Doktor24

 

De andra två titlarna som bokjuryn hade nominerat till Årets HR-bok 2021 var Transformativ förändring och agilt ledaskap av Eva Norrman Brandt (Sanoma Utbildning) och Mer jämställda löner: handbok för chefer av Daniel Edenholm och Ulf Gustavsson (Frick Publishing AB).

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterade nyheter

Du har sett 4 av 93 relaterade nyheter