Nyhet:Inner Development Goals

Johanna Flanke kollar läget med Jan Artem Henriksson & IDG

Inner Development Goals har utvecklat ett ramverk, utifrån omfattande forskning, som visar på behovet av och vilka förmågor vi människor behöver utveckla för att bidra till en hållbar omställning. HR-föreningens medlemmar har alla förutsättningar med vår kompetens att bidra till att företag och organisationer i Sverige tar sig an denna viktiga omställning.  

Under 2023 inledde HR-föreningen ett partnerskap med Inner Developent Goals (IDG). Inner Development Goals har utvecklat ett ramverk, utifrån omfattande forskning, som visar på behovet av och vilka förmågor vi människor behöver utveckla för att bidra till en hållbar omställning. HR-föreningens medlemmar har alla förutsättningar med vår kompetens att bidra till att företag och organisationer i Sverige tar sig an denna viktiga omställning.  

 

Vår generalsekreterare Johanna Flanke passade på att önska Jan Artem Henriksson och IDG god fortsättning på det nya året och ställa några frågor till honom: 

 

Vi är nyfikna och höra hur det går med den viktiga FRÅGAN, hur går det? 

 

Som ni kanske vet handlar vår stora fråga, som vi ställer till så många som möjligt, om vilka förmågor vi behöver bygga för att göra framsteg mot FN:s 17 globala mål. Vi har fått mer än 10 000 svar redan men behöver mer hjälp från framåttänkande HR-chefer som kan tänkas sprida frågan (som är översatt till 20+ språk) i sin organisation, sociala medier eller genom nyhetsbrev. Allra helst de som arbetar också med internationella intressenter så vi når så brett som möjligt! 

 

Har du inte svarat på frågan och vill göra det eller hjälpa till att sprida den så hittar du den här.

 

Vad skulle du önska att vi som jobbar med HR i Sverige idag skulle göra för att bidra till förståelsen för just ”inner development” för att nå de globala hållbarhetsmålen i tid? 

 

HR är i min värld mycket viktigare än vad de flesta inser! Det handlar inte bara om välmående och prestation inom organisationen, som många har på radarn. Ytterst är det HR som idag planerar och möjliggör människors livslånga lärande och utveckling efter avslutat utbildning. Om vi gör jobbet bra kan det bidra till att skydda våra demokratier, skapa sundare föräldrar och bygga förmågor som är absolut nödvändiga för att göra framsteg på FN:s 17 hållbarhetsmål.  

 

Inget större hållbarhetsarbete kan lyckas utan ett nära samarbete med HR. Då hållbarhet från mitt perspektiv handlar lika mycket om inre motivation, förmåga och kultur som yttre strukturer och incitament. Kort sagt kan HR bidra på ett livsnödvändigt till alla så kallade “adaptiva problem” som innebär att människor behöver förändras och utvecklas för att kunna lösa det mer komplexa problem som vi står inför idag.    

 

Vad utvecklar du för egen del just nu för IDG-kompetens?

Nu när IDG växer och har mer än 500 Hubbar i världen arbetar jag nu på att bli bättre på samskapande. Jag har lätt att vara visionär som var bra när vi var mindre men jobbar nu på att skapa förutsättningar och strukturer för andra att utveckla visionen och anpassa strategier till sin kontext. Det kräver också mycket komplexitetsmedvetenhet, ödmjukhet och interkulturell kompetens. 

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterade nyheter

Du har sett 4 av 94 relaterade nyheter