PLATS

Digitalt

DATUM

20 oktober 2021

OM HR GALAN

En digital galakväll

På HR Galan firade vi tillsammans de framsteg som vi inom HR tog under året som gått och hyllade personer som drivit betydelsefulla förändringar. Under galan delade Sveriges HR Förening ut priser för att uppmärksamma personer som på olika sätt stärkt utvecklingen av HR och bidragit till en positiv samhällsutveckling.

Stort tack till dig som deltog på HR Galan 2021!

PLATS

Digital livesändning

DATUM

14 oktober 18:30 -19:30

OM HR GALAN

En digital galakväll

På HR Galan firade vi tillsammans de framsteg som vi inom HR har tagit under året och hyllade personer som drivit betydelsefulla förändringar. Under galan delade vi på Sveriges HR Förening ut våra HR-priser för att uppmärksamma personer som på olika sätt stärkt utvecklingen av HR och bidragit till en positiv samhällsutveckling.

Rösta på de nominerade!

I oktober samlas vi digitalt för en magisk galakväll. Tillsammans hyllar vi årets pristagare av de prestigefyllda HR-priserna.

Nominera någon du vill uppmärksamma 
Du har möjlighet att nominera kandidater till priskategorierna Årets HR-medarbetare, Årets HR-ledare och Årets Ledarskapspris. Nomineringen är öppen mellan x mars och x april. 

Till nomineringen för HR Galan 2021.

PRISER SOM DELAS UT

Priskategorier & jury

Årets HR-Team

Årets HR-medarbetare är en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark.

Partner i urvalsprocessen:


Årets HR-ledare

I kategorin Årets HR-ledare letar vi efter en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller över en hel HR-avdelning.

Denna person har med sitt team uppnått ett hållbart och enastående resultat och vågar sticka ut från mängden.

Partner i urvalsprocessen:


Årets Ledarskapsprofil

Årets Ledarskapsprofil kan vara en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre. Personen behöver inte arbeta inom HR.

I denna kategori letar vi efter en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

Partner i urvalsprocessen:


HYLLA ÅRETS PRISTAGARE

Köp din biljett till HR Galan och HR Dagarna!

Vill du vara med och fira pristagarna på HR Galan? För 3950 kr* får du tillgång till HR Galan och HR Dagarna, Sveriges största HR-event. Är du medlem i Sveriges HR Förening får du alltid ett fördelaktigt pris. Som HR BAS-medlem betalar du 3 160 kr* och som HR PRO betalar du 2 765 kr*. Studentmedlemmar deltar kostnadsfritt. Se köpvillkor.

*Pris exkl moms.

För gruppbokning vänligen kontakta event@sverigeshrforening.se

Köp biljett!

Psst! Du vet väl att..

Som medlem i Sveriges HR Förening får du alltid det mest fördelaktiga priset på våra event! 

TILLSAMMANS FIRADE VI

Årets pristagare 2020

Under en livesänd galakväll hyllade vi, tillsammans er där hemma, årets stjärnor som på olika sätt stärkt utvecklingen av HR-professionen och bidragit till en positiv samhällsutveckling. Totalt delades priser ut i fem olika kategorier. 

Kerstin Hesselgren-priset

Barbro Westerholm

Juryns motivering:
Barbro har genom sitt yrkesverksamma liv engagerat sig i många viktiga frågor kring mänskliga rättigheter och jämlikhet, vilket gjort livet och arbetslivet väldigt mycket bättre för många människor. Med mod och engagemang har hon kämpat mot åldersism, för jämställdhet och för HBTQ-frågor, genom bland annat att driva avskaffandet av sjukdomsklassificeringen av homosexualitet. Barbro är en förebild för många precis som Kerstin var och därför är det med glädje Sveriges HR Förening delar ut årets Kerstin Hesselgren-pris till Barbro Westerholm.

Kerstin Hesselgren-priset är ett pris som årligen kommer att delas ut till en förebild som med ett engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighetJuryn för Kerstin Hesselgren-priset består av Sveriges HR Förenings styrelse.

Årets HR-bok 2020

Facilitera!

av Anna Gullstrand (Liber)

Juryns motivering:
Facilitera! är en bok som i vår komplexa och snabbt föränderliga värld, kantad av både osäkerhet och ökade krav på effektivitet ger en handfast guidning med konkreta verktyg till alla som vill leda en grupp för att nå enastående resultat genom att ta vara på kraft, kreativitet och kompetens. Nycklarna för att nå framgång och utveckla nytt tillsammans är att skapa trygghet, delaktighet och engagemang och resultatet bidrar också till ökat välmående, kvalitet och lärande.

I kategorin Sveriges HR-bok belönas den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms enligt kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhetÅrets HR-bok utses av bokjuryn, under ledning av Annika Jonasson.

Årets HR-medarbetare 2020

Cecilia Ödman, HR-partner, Jordbruksverket

Juryns motivering:
Cecilia är en sann eldsjäl, prestigelös, engagerad och hängiven. Hon räds inga hinder, bryter ny mark, sätter höga ambitioner och har förändrat synen på lärandet, uthålligt sett det växa fram med effekter på såväl individen som organisationen. Hon plöjer sig fram i okänd terräng och tänker nytt. Genom hennes engagemang får hon andra att blomstra och nya frön växa.

Årets HR-medarbetare är en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark. Årets HR-medarbetare utses av en jury som leds av juryordförande Lena Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under ett röstningsförfarande och referenstagning görs av Jurek HR.

Årets HR-ledare 2020

Elena Aylott, VP Global Employee Experience, Oriflame

Juryns motivering:
Elena är en visionär, inspirerande och skicklig ledare. Med sin förmåga att sätta medarbetaren i fokus har hon re-designat HR arbetet på ett hållbart sätt, utmanat det traditionella HR arbetet och banat ny mark och nya kompetenser inom HR. Allt för den bästa medarbetarupplevelsen. Med ett hängivet HR arbete har hon bidragit till en välmående och framgångsrik organisation där medarbetare och ledare växer och utvecklas tillsammans med sina kunder.

 
I kategorin Årets HR-ledare letar vi efter en person som är en ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller över en hel HR-avdelning. Denna person har med sitt team uppnått ett hållbart och enastående resultat och vågar sticka ut från mängden. Årets HR-ledare utses av en jury som leds av juryordförande Lena Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under ett röstningsförfarande och referenstagning görs av Jurek HR. 

Årets Ledarskapsprofil 2020

Sara Mohammar, Partner, Verum Management

Juryns motivering:
Sara lever det ideala ledarskapet. Hon är extremt inkluderande, orädd och visar prov på mod, vågar gå utanför boxen och utmanar strukturer och mönster. Med sitt fokus på människan som en viktig kraftkälla skapar hon exceptionella förutsättningar och påverkar människor och organisationer positivt i såväl arbetslivet som livet i stort.


Årets Ledarskapsprofil kan vara en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre. Personen behöver inte arbeta inom HR.
 I denna kategori letar vi efter en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla. Årets Ledarskapsprofil utses av en jury som leds av juryordförande Lena Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under ett röstningsförfarande och referenstagning görs av Jurek HR.

Alla nominerade

Se listan över alla som var nominerade

Årets HR-bok 2020

 • Promotivt förändringsarbete skriven av David Loid och Clas Malmström (Liber)
 • Facilitera! skriven av Anna Gullstrand (Liber) – pristagare
 • Att leda grupper skriven av Josi Lundin och Rein Lallo (Studentlitteratur)

Årets HR-medarbetare 2020

 • Angelika Nordin, HR-konsult på Linköpings kommun
 • Cecilia Ödman, HR-partner på Jordbruksverket – pristagare
 • Johanna Purnell, HR-konsult på Gislaveds kommun

Årets HR-ledare 2020

 • Christina Raaschou, Head of HR H&M Group Business Tech på H&M
 • Elena Aylott, VP Global Employee Experience på Oriflame – pristagare
 • Therese Östling Waller, HR-chef på SVT

Årets Ledarskapsprofil 2020

 • Liudmyla Viniavska, vd på Smarta Val
 • Siri Wikander, konsult på Beyond Learning
 • Sara Mohammar, partner på Verum Management – pristagare
TILLSAMMANS HYLLADE VI

Priskategorier 2021

Under en livesänd galakväll hyllade vi personer som på olika sätt stärkt utvecklingen av HR-professionen och bidragit till en positiv samhällsutveckling. Totalt delades priser ut i fem olika kategorier. 

Kerstin Hesselgren-priset

Mer om Kerstin Hesselgren-priset

Kerstin Hesselgren-priset är ett pris som årligen kommer att delas ut till en förebild som med ett engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighetJuryn för Kerstin Hesselgren-priset består av Sveriges HR Förenings styrelse.

Årets HR-bok 2021

Mer om Årets HR-bok

I kategorin Årets HR-bok belönas den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms enligt kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhetÅrets HR-bok utses av bokjuryn, under ledning av Johanna Thermenius.

Vill du skicka böcker till juryn (t.o.m. april 2021)? Maila Tobias Odervång, Sveriges HR Förening.

Årets HR-team 2021

Mer om Årets HR-team

Årets HR-team kan vara en HR-avdelning eller en person som är ensam i sin HR-funktion men som arbetat tillsammans med andra funktioner för att skapa ett positivt resultat genom att på ett engagerat sätt bryta ny mark inom organisationen, branschen eller HR-området.

Årets HR-team utses av en jury som leds av juryordförande Lena Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under nomineringsfasen 24 mars-23 april samt under ett röstningsförfarande. Referenstagning görs av Jurek HR.

Årets HR-team ersätter priset Årets HR-medarbetare.

Årets HR-ledare 2021

Mer om Årets HR-ledare

Årets HR-ledare är person som är en ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller över en hel HR-avdelning. Denna person har med sitt team uppnått ett hållbart positivt resultat och samtidigt vågat sticka ut från mängden.

Årets HR-ledare utses av en jury som leds av juryordförande Lena Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under nomineringsfasen 24 mars-23 april samt under ett röstningsförfarande. Referenstagning görs av Jurek HR. 

Årets Ledarskapsprofil 2021

Mer om Årets Ledarskapsprofil

Årets Ledarskapsprofil kan vara en VD eller någon annan ledande profil. Personen behöver inte arbeta inom HR. Personen skapar exceptionellt goda förutsättningar för andra som påverkar människor positivt i arbetslivet och livet i stort.


Årets Ledarskapsprofil utses av en jury som leds av juryordförande Lena
Hadad. Juryn tar hjälp av allmänheten under nomineringsfasen 24 mars-23 april samt under ett röstningsförfarande. Referenstagning görs av Jurek HR. 

TACK TILL VÅR PARTNER

Om Movestic

Movestic Liv & Pension är ett tjänstepensionsföretag som tillhandahåller individanpassat pensionssparande och försäkringsskydd. Movestic är bland annat valbart för tjänstepension ITP och SAF-LO. Företaget har huvudkontor i Stockholm, grundades år 2000 och ägs idag av det brittiska börsnoterade bolaget Chesnara Plc. För mer information besök hemsidorna www.movestic.se och www.chesnara.co.uk.

Om Personio

Personio is the all-in-one HR software for small- and medium-sized companies. Based in Munich, Madrid, London and Dublin, Personio’s mission is to make HR processes as transparent and efficient as possible so HR can focus on the most valuable assets in the company: the people. The Personio solution includes human resources, recruiting and payroll and supports all core HR processes every business needs to do. More than 3,000 customers in over 80 countries use Personio. 

In January 2021 alone, Personio received a $125 million Series D funding. With a valuation of $1.7 billion, Personio has ‘unicorn’ status and is the most valuable HR tech company in Europe.

Är du intresserad av att bli partner till HR Dagarna och HR Galan 2021? 

Hör av dig!

VI MINNS TILLBAKA

Pristagare 2019

Närmare 500 festdeltagare samlades i Blå Hallen i Stockholms Stadshus för att hylla vinnarna. Totalt delades priser ut i 6 olika kategorier. Nytt för året var priset Kerstin Hesselgren-priset som är instiftat till minne av Sveriges HR Föreningens grundare Kerstin Hesselgren som 1921 också valdes in som första kvinna i Sveriges riksdag. Konferencierer var folkkära Mark Levengood och Marie Hallander Larsson, HR-direktör Akademiska Hus. HR Galan avslutades i feststämning då Loreen, som var kvällens artist, bjöd på en avskalad och njutningsfull konsert.

Sveriges HR-bok 2019

Digitaliseringen och arbetsmiljön

Författare: Bengt Sandblad, Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius och Carl Åborg

Förlag: Studentlitteratur

I kategorin Sveriges HR-bok belönas den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms enligt kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet.

HR-forskningspriset 2019

Kristoffer Holm, Institutionen för psykologi vid Lunds universitet

Utmärkelsen HR-forskningspriset premierar värdefull forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation och ledarskap. HR-forskningspriset 2019 är ett samarbete mellan Centrum för global HRM vid Göteborgs universitet, IPF – Institutet för Personal och Företagsutveckling vid Uppsala universitet, Studentlitteratur och Sveriges HR Förening.

Sveriges HR-medarbetare 2019

Fabian Åhlin, Talent Acquisition Partner BillerudKorsnäs

I kategorin Sveriges HR-medarbetare belönas en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark.

Sveriges HR-chef 2019

Hanna Bergfäldt, Head of HR/PD Elgiganten

I kategorin Sveriges HR-chef belönas en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller någon som är chef över en hel HR-avdelning.

Sveriges HR-profil 2019

Jonas Tellander, VD Storytel Sweden

I kategorin Sveriges HR-profil belönas en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre – en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

Kerstin Hesselgren-priset 2019

Ann Ramberg, advokat

Kerstin Hesselgren-priset är ett nyinstiftat pris som årligen kommer att delas ut till en förebild som med ett långsiktigt engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighet.

0