93. Att våga misslyckas
Ett ärligt samtal om mod, ledarskap och att göra fel – tillsammans.

Att våga misslyckas
Vi pratar ofta om framgång – men sällan om våra felsteg. I det här avsnittet möter vi Jonas Dahl, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, som studerat varför vi har så svårt att prata om misslyckanden, och vad som händer när vi faktiskt gör det.
Hur skiljer sig skam från skuld? Vad krävs för att skapa psykologisk trygghet på jobbet? Och varför är öppenhet kring misstag avgörande för lärande, innovation och en sund arbetskultur? Ett ärligt samtal om mod, ledarskap och att göra fel – tillsammans.
Om Jonas Dahl
Jonas Dahl är forskare vid Institutionen för Management och Organization, Handelshögskolan i Stockholm. Hans forskning undersöker dynamiken i att dela misslyckanden i organisationer, med fokus på hur psykologiska faktorer samverkar med organisatoriska normer och värderingar för att påverka medarbetares vilja att dela med sig av misslyckanden.
Genom att integrera känslomässiga dynamiker i forskning om hantering och lärande från misslyckanden, bidrar hans arbete med en mer nyanserad förståelse av delningsprocesser och deras roll i att främja organisatoriskt lärande och innovation. Hans forskning erbjuder också praktiska insikter för ledare som vill stärka ett klimat som uppmuntrar delning av misslyckanden.
Förutom sin forskarroll är han en erfaren ledare och seniorkonsult som vägleder organisationer och chefer genom komplexa transformationsresor.
Länkar & artiklar:
- https://research.hhs.se/esploro/profile/jonas_dahl/output/all?institution=46SSOE_INST
- Self-compassion/självmedkänsla: https://www.adlibris.com/se/bok/mindful-self-compassion-sa-bygger-du-inre-styrka-och-hallbarhet-med-sjalv-9789127824492
- Edmondson, Rätt sorts fel: https://www.adlibris.com/se/bok/ratt-sorts-fel-konsten-att-misslyckas-val-9789127466838
Bli en del av ett engagerat och kunnigt community
Bli en del av ett engagerat och kunnigt community
Var med och driv utvecklingen av professionen framåt
Var med och driv utvecklingen av professionen framåt
Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta
Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta
Relaterat Innehåll
Du har sett 4 av 149 relaterat innehåll