Podcast:Fråga forskaren

13. Mattias Axelson - Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären

Hur kan HR och organisationens ledarskap bidra till att skapa förutsättningar för nya blomstrande idéer och innovationskraft?

46 minuter
Mattias gästar åter igen Fråga forskaren och den här gången fokuserar vi på dold potential och hur man skapar innovation utanför kärnaffären. Detta är ett mycket spännande område som bland annat renderat i en bok med just namnet ”Dold potential”. Mattias menar att alla organisationer har en dold potential och att koncept, kompetenser samt kontakter som finns i organisationen ofta kan användas på nya sätt för att skapa nya erbjudanden. Utmaningen är dock ofta att kärnverksamheten slukar alla resurser och all energi vilket går ut över innovationskraften. Vi diskuterar vad som krävs för att lyckas och hur HR och företagets ledarskap kan bidra till att skapa förutsättningar för nya blomstrande idéer.
Mattias Axelson är doktor i företagsekonomi och verksam vid House of Innovation på Handelshögskolan i Stockholm där han arbetar med tillämpad forskning och praktik för att göra organisationer mer innovativa.Han arbetar för att utveckla organisationers innovationsförmåga genom forskning, utbildning och rådgivning. Vid Handelshögskolans Executive Education utbildar han chefer och ledare. Mattias föreläser i många sammanhang om scenarioplanering, strategiutveckling och innovation. Han är aktuell med boken ”Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären”. Tidigare han givet ut boken ”Växla upp innovationskraften”.

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterat Innehåll

Du har sett 4 av 133 relaterat innehåll