Podcast:Fråga forskaren

11. Stefan Söderfjäll - Ett gott medarbetarskap

Vilka beteenden behöver vi se mer av och förstärka för att främja gott medarbetarskap?  Hänger medarbetarskap och ledarskap ihop –  och i så fall hur?

44 minuter
Vi lär oss mer om ”metastudier” som forskningsmetodik och vi utforskar det aktuella och populära ämnet ”medarbetarskap” tillsammans med Stefan Söderfjäll. Vad man behöver adressera när man jobbar med att utveckla medarbetarskapet på våra arbetsplatser? Vilka beteenden behöver vi se mer av och förstärka för att främja gott medarbetarskap och hur hänger medarbetarskap och ledarskap ihop, och om det hänger ihop? Kan man med fördel utveckla dem tillsammans som team? Är tillit och psykologisk trygghet en effekt av bra medarbetarskap och varför är det så viktigt i dagens arbetsliv?
Stefan Söderfjäll är Fil. Dr i psykologi och har ägnat de senaste 20 åren åt sin mission att sprida forskningsbaserad kunskap om mänskligt beteende i arbetslivet. Han har också skrivit böckerna Behovsanpassat ledarskap, To team or not to team och serien En liten bok om….(hittills fyra stycken som var och en avhandlar mål, ledarskap, ledningsgrupper och medarbetarskap). Stefan är en av upphovsmännen till ledar- och teamutvecklingskoncepten Lead Forward och Team Pro och sedan en tid tillbaka sprider han sina tankar och idéer på Youtubekanalen ”En bra dag på jobbet”.

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Relaterat Innehåll

Du har sett 4 av 133 relaterat innehåll