Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 8 - Jan Gulliksen - Digitaliseringen och arbetsmiljön

49 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Digitaliseringen har radikalt förändrat sättet vi arbetar och verkar. I pandemitider har digitaliseringen möjliggjort fortsätt arbete för många, men med hemmet som bas. Men är denna nya form av arbete ohälsosam? Eller ger det oss snarare en möjlighet att vara effektivare och i större utsträckning bidra till ett hållbart samhälle? Tillsammans med Jan Gulliksen, professor i människa-datorinteraktion och vicerektor för digitalisering vid KTH, diskuterar Zorica och Johan digitaliseringen och arbetsmiljön, lärdomar från de senaste månaderna av coronaanpassningen av våra arbeten och försöker att förstå både risker och möjligheter.

Jan Gulliksen är professor i människa-datorinteraktion och vicerektor för digitalisering vid KTH i Stockholm. Han ledde tidigare regeringens digitaliseringskommission och sitter nu i regeringens digitaliseringsråd. Han har också rollen som Digital Champion of Sweden som är en roll att verka för digitalisering och digital kompetens i Sverige med EU-kommissionen som bas. Jans bok Digitaliseringen och Arbetsmiljön gavs ut 2019 och fick samma år ta emot priset Årets HR-bok på HR Galan.

Fråga Forskaren gästas av Jan Gulliksen

Foto: Jezzica Sunmo

Avsnittet släpptes 29 oktober 2020


0