Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 15 - Ingrid Tollgerdt-Andersson - Framgångsrikt ledarskap

56 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Ledarskap blir temat när vi i avsnitt 15 möter vi Ingrid Tollgerdt-Andersson. I detta avsnitt diskuterar vi framgångsrikt ledarskap och vilka egenskaper som specifikt leder till det. Vi pratar även om vilket ledarskap som attraherar topptalangerna samt hur de så kallade ”trivselcheferna” påverkar sjukfrånvaro.

Ingrid Tollgerdt-Andersson är doktor i ekonomisk psykologi, forskare, författare och konsult. Hon disputerade vid Handelshögskolan i Stockholm med en mycket uppmärksammad doktorsavhandling om framgångsrikt ledarskap. Ingrid har också varit anställd vid Handelshögskolan i Stockholm och därefter vid Ekonomihögskolan i Lund.

Ingrid har fortsatt forska om ledarskap och skrivit flera uppmärksammade böcker inom området. Ingrid har också medverkat som expert på kroppsspråk och personkemi i SVT-serien Kärlekskoden. Hon har även gett ut ett antal populärvetenskapliga böcker som rönt stort intresse i media. Utöver det bloggar Ingrid också om resor för Vagabond.

Mer information om Ingrid

Avsnittet släpptes 4 mars 2021

Rabatt på Forskardagen för alla lyssnare

Just nu får du som lyssnar på Fråga Forskaren 10% rabatt när du bokar en biljett till digitala Forskardagen 3 december. Årets tema är omställning. Rabattkod: frågaforskaren

0