Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 13 - Mattias Axelson - Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären

46 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Mattias Axelson gästar åter Fråga Forskaren. Mattias är doktor i företagsekonomi och verksam vid House of Innovation på Handelshögskolan i Stockholm där han arbetar med tillämpad forskning och praktik för att göra organisationer mer innovativa.

Den här gången fokuserar vi på dold potential och hur man skapar innovation utanför kärnaffären. Detta är ett mycket spännande område som bland annat renderat i en bok med just namnet ”Dold potential”. Mattias menar att alla organisationer har en dold potential och att koncept, kompetenser samt kontakter som finns i organisationen ofta kan användas på nya sätt för att skapa nya erbjudanden. Utmaningen är dock ofta att kärnverksamheten slukar alla resurser och all energi vilket går ut över innovationskraften. Vi diskuterar vad som krävs för att lyckas och hur HR och företagets ledarskap kan bidra till att skapa förutsättningar för nya blomstrande idéer.

Mattias Axelson är doktor i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, House of Innovation. Han arbetar för att utveckla organisationers innovationsförmåga genom forskning, utbildning och rådgivning.

Vid Handelshögskolans ExecutiveEducation utbildar han chefer och ledare. Mattias föreläser i många sammanhang om scenarioplanering, strategiutveckling och innovation.

Han är aktuell med boken ”Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären”. Tidigare han givet ut boken ”Växla upp innovationskraften”. 

Avsnittet släpptes 4 februari 2021

Rabatt på Forskardagen för alla lyssnare

Just nu får du som lyssnar på Fråga Forskaren 10% rabatt när du bokar en biljett till digitala Forskardagen 3 december. Årets tema är omställning. Rabattkod: frågaforskaren

0