UTBILDNING

Datadriven HR - På riktigt

Om utbildningen

Det har länge pratats om att HR måste bli datadrivna och fatta bättre, faktabaserade beslut. Men hur går man från att prata till att handla? Hur går HR från att släcka bränder och jobba reaktivt till att sitta i förarsätet och bidra med direkt affärsnytta?

85% av våra tillfrågade HR-chefer och specialister uppger att HR-funktion inte jobbar tillräckligt datadrivet och faktabaserat. Det vill vi ändra på.

Utbildningen ”Datadriven HR – på riktigt” passar dig som är HR-chef/HR-direktör eller specialist på ett mellanstort till stort företag och som vill börja använda HR-analys i ditt dagliga arbete. Under utbildningen blandar vi teori med övningar, ”case” och praktiska exempel.

Efter utbildningen kommer du att vara en bättre kravställare och du kommer aldrig mer sätta igång ett projekt eller initiativ utan att först ha koll på nuläget och ROI. Du och din HR funktion kommer att få en mer strategisk roll och ni kommer att fatta bättre, mer faktabaserade beslut kring er personal.

Innehåll:

  • Vinsten av att jobba datadrivet och faktabaserat
    • Så kommer du igång med HR-analys
  • Gå från att rapportera siffror till att förmedla insikter – storytelling
  • Business case ”räkna på ROI”
  • Hur kan datadriven analys stötta er HR-strategi?
  • Hur ska framtidens HR vara organiserade? Kompetenser som krävs.
  • Best practice inom området PeopleAnalytics

 

Som en del av upplägget kommer det finnas en chat i Slack där man får man möjlighet att nätverka med övriga deltagare samt med utbildningsledarna både under och efter utbildningen.

Utbildningsledare:

Elin Malmström

Elin Malmström är medgrundare till PeopleAnalytics som är ett HR-tech bolag som erbjuder mjukvara för HR-analys. Elin är Ekonom från Stockholms Universitet och har en bakgrund som Rewards Director på olika internationella bolag bland annat inom Finance och FMCG. Elin har de sista fem åren jobbat uteslutande med HR-analys och hjälpt företag att bli mer datadrivna och fatta bättre, faktabaserade beslut gällande sin största kostnadspost – personalen.

Catrine Augustsson

Catrine är medgrundare till PeopleAnalytics som är ett HR-tech bolag som erbjuder mjukvara för HR-analys. Catrine är Personalvetare från Linköpings Universitet och har jobbat som HR-chef och HR-konsult de senaste tjugo åren. Många av de projekt Catrine har tagit sig an under sin karriär har inneburit en hel del analys inom områden som pension, lön och förvärv. Catrine brinner för att hjälpa HR att bli mer datadrivna och ändra arbetssätt för att sätta HR funktionen i förarsätet!

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det släpps nya datum för utbildningen. Din intresseanmälan är inte bindande.

Pris: 2 990 SEK*
Medlemspris: 2390 SEK* HR BAS &
2090 SEK* HR PRO
*Pris exkl. moms

Anmälan

Pris: 2 990 SEK*
Medlemspris: 2390 SEK* HR BAS &
2090 SEK* HR PRO
*Pris exkl. moms

Digital utbildning
Utbildningen innefattar två tillfällen via Zoom (2×180 min).

2 sept 09:00 – 12:00
9 sept 09:00 – 12:00

Bli medlem
och få rabatt på utbildningen!

Med ett medlemskap i Sveriges HR Förening får du alltid ett extra förmånligt pris på våra utbildningar. Som HR BAS-medlem får du 20% rabatt och som HR PRO-medlem får du 30% rabatt på ordinarie pris.

0