Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 37: Calle Rosengren & Kristina Palm – Vägar till ett hållbart digitalt arbetsliv

51 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Vi pratar om Kristina Palms och Calle Rosengrens forskningsprojektet ”Vägar till ett hållbart digitalt arbetsliv” som belyser hur gränser mellan arbetsliv och privatliv kan hanteras för att värna ett hållbart arbetsliv i ett alltmer digitaliserat samhälle. Vi pratar kring de sju gränshanteringsstrategier som identifierats i deras forskning, vilken roll tekniken spelar och hur dessa strategier kan vara behjälpliga att hantera de numera flytande gränserna mellan arbete och övrigt liv. Gränsdragningsstrategierna är användbara och nyttiga att vara medveten om. De är också bra att diskutera både på jobbet och inom familjen eftersom den strategi jag väljer också påverkar de runt omkring mig.

Kristina Palm och Calle Rosengren tilldelades utmärkelsen HR-Forskningspriset 2021/2022.

Avsnittet släpptes 7 april 2022