Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 21: Charlotta Kronblad – Ledarskap, digitalisering och AI

40 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

I avsnitt 21 träffar Zorica och Johan den inspirerande forskaren Charlotta Kronblad. Charlotta är juristen som efter flera år i juristbranschen valde att återvända till akademin och Chalmers i Göteborg. Hon har de senaste åren forskat om digitalisering och AI kopplat till just juristbranschen.

I avsnittet diskuterar vi hur den digitala utvecklingen sker i en konservativ bransch, som juristbranschen är. Vi pratar även om vad du som ledare eller aktiv inom HR behöver tänka på för att få till en givande och effektiv utvecklingsprocess inom tech-området. Charlotta bjuder även oss lyssnare på mindre lyckade digitala satsningar samt vad hon ser kommer härnäst inom detta viktiga och intressanta område.

Avsnittet släpptes 27 maj 2021

0