Se alla nyheter

Igår kväll utsågs vinnarna till de prestigefyllda HR-priserna på HR Galan i Blå Hallen, Stockholms Stadshus. Det är Sveriges HR Förening som årligen delar ut HR-priserna i syfte att uppmärksamma personer som på olika sätt stärkt utvecklingen av HR-professionen och bidragit till en positiv samhällsutveckling. Ett nytt pris för i år var Kerstin Hesselgren-priset som mottogs av advokat Anne Ramberg.

 

– Vårt samhälle och arbetsliv befinner sig mitt i en stor omställning, inte minst mot bakgrund av den digitala transformationen, och detta påverkar HR i allra högsta grad. Att då få möjlighet att lyfta fram vinnare och goda exempel, känns otroligt värdefullt. Vi behöver, precis som inom t ex idrotten, lysande stjärnor inom HR som kan inspirera och dela med sig av sina erfarenheter, säger Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

Närmare 500 festdeltagare hade samlats i Blå Hallen, Stockholms Stadshus, för att hylla vinnarna och totalt delades priser ut i 6 kategorier; Sveriges HR-bok, HR-forskningspriset, Sveriges HR-medarbetare, Sveriges HR-chef, Sveriges HR-profil och Kerstin Hesselgren-priset.

Det för i år nya Kerstin Hesselgren-priset är instiftat till minne av Kerstin Hesselgren som 1921 valdes in som första kvinna i första kammaren i Sveriges riksdag. I riksdagen arbetade Kerstin Hesselgren bland annat för kvinnors rätt till statliga tjänster och lika lön för kvinnor och män. Samma år grundade Kerstin föreningen Socialarbetare inom industri och affärsvärld, nuvarande Sveriges HR Förening.

–  Jag är oerhört stolt över att vi på Sveriges HR Förening hyllar och prisar personer som betytt mycket för sina arbetsplatser och samhället i stort. Att vi i år valt att förlägga HR Galan i Blå Hallen, Stockholm Stadshus, skapar en storslagen inramning värdig HR-professionen. Genom att vi årligen samlas på detta sätt, med en egen gala för HR, stärker vi HR-professionen och alla de som i vardagen arbetar med HR, fortsätter Manne Didehvar.

Kvällens konferencierer var folkkära Mark Levengood och Marie Hallander Larsson, HR-direktör Akademiska Hus. HR Galan avslutades i feststämning då Loreen, som var kvällens artist, bjöd på en avskalad och njutningsfull konsert.

– Jag vill säga ett stort tack till alla som deltog under kvällens festligheter i Blå Hallen men förstås också ett stort grattis till alla våra värdiga vinnare, avslutar Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

Vinnarna till HR-priserna 2019 är:

Sveriges HR-bok 2019
Digitaliseringen och arbetsmiljön

Författare: Bengt Sandblad, Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius och Carl Åborg

Förlag: Studentlitteratur

I kategorin Sveriges HR-bok belönas den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms enligt kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet.

 

HR-forskningspriset 2019
Kristoffer Holm, Institutionen för psykologi vid Lunds universitet

Utmärkelsen HR-forskningspriset premierar värdefull forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation och ledarskap. HR-forskningspriset 2019 är ett samarbete mellan Centrum för global HRM vid Göteborgs universitet, IPF – Institutet för Personal och Företagsutveckling vid Uppsala universitet, Studentlitteratur och Sveriges HR Förening.

 

Sveriges HR-medarbetare 2019
Fabian Åhlin, Talent Acquisition Partner BillerudKorsnäs

I kategorin Sveriges HR-medarbetare belönas en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark.

 

Sveriges HR-chef 2019
Hanna Bergfäldt, Head of HR/PD Elgiganten

I kategorin Sveriges HR-chef belönas en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller någon som är chef över en hel HR-avdelning.

 

Sveriges HR-profil 2019
Jonas Tellander, VD Storytel Sweden

I kategorin Sveriges HR-profil belönas en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre – en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

 

Kerstin Hesselgren-priset 2019
Ann Ramberg, advokat

Kerstin Hesselgren-priset är ett nyinstiftat pris som årligen kommer att delas ut till en förebild som med ett långsiktigt engagemang sätter fokus på medmänsklighet och jämlikhet på våra arbetsplatser och i vårt samhälle. Pristagarens beslut och handlingar präglas av civilkurage, mod och frispråkighet.

markMark Levengood och Marie Hallander Larsson

 

Presskontakt

Elin Widmark
Kommunikationsansvarig, Sveriges HR Förening
070-115 89 19
elin.widmark@sverigeshrforening.se

Om Sveriges HR Förening

Sveriges HR Förening är en branschförening med fokus på HR och personalfrågor. Föreningen arbetar för att stärka positionen för HR och löpande lyfta frågor som berör och bidrar positivt till HR-medarbetare i deras dagliga arbete.

0