UTBILDNING

HR loves tech

Driv HR:s egen digitaliseringsresa

Om utbildningen

Dags att digitalisera HR! Men hur gör man egentligen för att lyckas med en digital transformation av HR-funktionen? Och vilken kunskap behöver du ha med dig? 

Under utbildningen ”HR loves tech – driv HR:s egen digitaliseringsresa” så kommer du som arbetar med HR att utveckla din förståelse för det digitala och ditt digitala tankesätt. Efter utbildningen är du redo att påbörja en positiv digital förändring tillsammans med dina HR-kollegor och organisationen. 

Innehåll

Utbildningen har ett praktiskt perspektiv på HR:s roll i digital utveckling och förändring. Innehållet baseras på forskningspublikationer, rapporter samt beprövad erfarenhet.

Del 1

Vad är digitalisering och varför behöver HR-funktionen transformeras?

  • Digital mognad hos dig själv, dina medarbetare och organisationen. Vi pratar om förväntningar, mognad och framtida behov. 
  • Olika perspektiv på digitalisering – från effektivisering till innovation (nivåer, analys, teknik). 
  • Vilka möjligheter ger digitaliseringen för verksamheten, cheferna, medarbetarna och HR? En introduktion till vad som kan digitaliseras idag och vad det kan ge. 

Del 2

HR:s digitala transformation av processer och ansvarsområden

  • Vad innebär en digital transformation av HR?  
  • Vad är möjligt med de digitala verktyg som finns idag? Vad kan digitaliseras och hur bemöts då medarbetarna och vilket värde tillför det? 
  • Hur kan HR:s roll se ut i framtiden? Risker och möjligheter. 

Del 3

Hur ska HR leda sin egen digitala transformation och vad är viktigt under förändringsarbetet?

  • Hur bygger man sitt case för förändring? 
  • Vilka ska man ha med i sitt förändringsarbete? 
  • Hur gör man för att fortsätta utveckla sin digitaliseringsförmåga? Möjliga nästa steg.

Målgrupp

Den här utbildningen är för dig som arbetar inom HR/people. Inga förkunskaper inom digitalisering krävs. 

Format

Utbildningen är helt digital med tre digitala utbildningstillfällen som genomförs via Zoom. Varje tillfälle är 2 timmar med ca en-två veckors mellanrum. Däremellan används Slack som kommunikationskanal. 

Inför starten av utbildningen och mellan respektive delmoment kommer du att få självstuderingsmaterial skickat till dig. Materialet består av bland annat film, podcasts, rapporter och annat utbildningsmaterial samt frågor eller uppgifter att förbereda inför kommande delmoment. Inför det första delmomentet beräknas självstudierna ta ca 2-3 timmar och inför det andra och tredje delmomentet ca 0,5-1 timme. Efter varje delmoment förväntas du också att skriva en kort reflektion. 

Utbildningsledare

DIGITALISERINGSEXPERT

Anna Carlsson

Anna har arbetat med digitalisering i hela sitt yrkesliv och fört dialogen kring värdet av digitalisering för olika branscher och yrkesroller. De senaste 10 åren har Anna enbart haft fokus på HR där Anna utöver att vara utbildare även är rådgivare och inspiratör kring framtidens HR och digitaliseringens möjligheter. Anna driver även HR Digitaliseringspodden sedan 2019. Läs mer om Anna här.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inför släpp av nya datum. Din intresseanmälan är inte bindande.

Pris: 6490 SEK*
Medlemspris: 2990 SEK*
*Pris exkl. moms

Anmälan

HR loves tech - driv HR:s egen digitaliseringsresa

Ordinarie pris: 6490 SEK*
Medlemspris: 2990 SEK*
*Pris exkl. moms

Datum
Samtliga kurstillfällen är schemalagda under förmiddagar (2 timmar per tillfälle).

Del 1: 17 maj 2023
Del 2: 31 maj 2023
Del 3: 14 juni 2023

*Pris exkl. moms. Läs köpvillkor.

Bli medlem
och få rabatt på utbildningen!

Funderar du på att anmäla dig till den här utbildningen? Med ett medlemskap i Sveriges HR Förening får du alltid ett extra förmånligt pris på våra utbildningar. Bli medlem idag för att ta del av rabatten.

0