Monica LängboSTRATEGIC HR, LEADERSHIP & ORGANIZATIONAL DEVELOPMENT, MONICA LÄNGBO & PARTNERS

  10 oktober 2018- förmiddag

  Det handlar inte längre om vad du kan, utan hur snabbt du lär dig nytt.

  – Vi lever i en tid då samhället och branscher förändras till en följd av såväl automatisering som digitalisering. Det leder till att värdet på kunskap förändras. Vad innebär det för HR, för ledarskapet, dina medarbetare och för din organisation?

   

  Tre frågor till Monica:

  Vilken tror du är arbetsgivarnas största utmaning för att hitta rätt kompetens?

  Att lyfta blicken från siffor och teknik. Det är inte teknik eller kapital som är det avgörande för företag – det är människan! Individen med sin kompetens och sina talanger är den avgörande framgångsfaktorn för företag. Lägg fokus på lärandet, fyll varumärket med emotionellt innehåll och se till att attrahera, behålla och utveckla personalen.

   

  Vad kommer deltagarna ta med sig efter att ha lyssnat på dig under HR Dagarna?

  Deltagarna kommer få ta del av trender som påverkar arbetsmarknaden idag och imorgon. Hur vi ställer om kompetenser längs vägen och hur vi kan säkerställa att vi rekryterar rätt för framtiden. HR’s framtida roller och arbetsuppgifter. HR’s betydelse i att leda förändring, vara trendspanare, se sig som ”förändringsagenter” och därmed förhindra att kompetensbristen blir en affärsrisk. Deltagarna kommer vidare att få ta del av konkreta tips, reflektion, eftertanke och en stark vilja att fortsätta agera och leda i tider av hög kompetensbrist.

   

  Om du hade fått starta om din yrkeskarriär – vad hade du då velat arbeta med?

  Då skulle jag faktiskt välja samma bana – HR. Jag brinner för ledarskap och är passionerat intresserad av HR frågor och allt vad det innebär. Jag anser att jag hittat min roll i livet där jag trivs bäst och kan göra skillnad.

  Jag anser att jag har min drömroll – att arbeta med strategisk HR på en executiv nivå. Men om jag måste välja något helt annat så skulle det vara arkeolog. Jag gillar historia, se samband, vad som påverkat vårt samhälle och hur vi lever idag.

  Start typing and press Enter to search

  Wildfire