Allireza GhahremaniCOMMERCIAL DIRECTOR - BENEFITS & REWARDS SERVICES, SODEXO

  9 oktober 2018 – eftermiddag

  Medarbetarengagemang för tillväxt, innovation och framgång

   

  Tre frågor till Allireza:

  Vilken tror du är arbetsgivarnas största utmaning för att hitta rätt kompetens?

  Med erfarenhet av några ledningsgrupper i små och stora bolag har agendan oftast handlat om hur man effektiviserar och förbättrar processer. Frågor som ofta ställs gäller vilka processer och regelverk som finns, om medarbetarna följs upp och om rätt verktyg finns för att göra det. För att människor ska trivas och rekommendera sina arbetsplatser behövs mer än effektiva processer. När vi frågar medarbetare om tillfredställelse på arbetsplatsen så säger de flesta att de tänker på hur nöjda de är med jobbet, och nöjdheten handlar ofta om inflytande, förutsägbarhet, rättvisa och respekt och en rad andra faktorer. Det handlar sällan om perfekta processer. Så för att attrahera rätt kompetens behöver man skapa ambassadörer som pratar om arbetsplatsen med värme och passion. Ingen vill jobba på en arbetsplats för att de har den bästa processen.

  Rörelsen som den nya generationen driver mot kortare arbetsinsatser som konsulter kommer att öka utmaningen att hitta rätt kompetens. Det innebär att man som arbetsgivare utvärderas varje månad. Jag satt själv nyligen med några väldigt talangfulla konsulter och beklagade mig över att de inte ville anställas. Ingen av dem jobbar ett år senare med mig, utan de har hittat andra spännande projekt och dragit vidare, men jag vill gärna tro att de är öppna för att komma tillbaka och jobba med mig igen. Framtidens talanger kommer att vilja jobba med intressanta projekt och ledare som utmanar och utvecklar dem mot nya höjder och allt mindre för varumärken och företag. Många svenska företag är inte redo att hantera den arbetsmarknadsutvecklingen.

  Vad kommer deltagarna ta med sig efter att ha lyssnat på dig under HR Dagarna?

  Väldigt tydliga och enkla tips på hur en kan påverka engagemang på ett djupare plan och vilka faktorer som får medarbetaren att vilja stanna kvar och dessutom prata gott om arbetsplatsen. Men också vad som bidrar till att skapa en entreprenöriell tillväxtattityd och hur kultur och värderingar påverkar ledarskapet och självklart utformar gemenskapen på arbetsplatser. Hur man ideologiskt passionerar medarbetare till att vilja mer än att bara göra ett jobb.

  Om du hade fått starta om din yrkeskarriär- vad hade du då velat arbeta med?

  Det är en svår fråga, men efter mycket funderingar så måste jag vara tråkig och säga att jag skulle göra exakt samma yrkesval en gång till. Jag pluggade till Teknisk Fysik mestadels för att det var en bra grund att stå på, och därefter valde jag att starta företag och välja entreprenörsvägen in i karriären. Efter några år som entreprenör tog jag anställning både på svenska start-ups och på några internationella bolag.

  Att få vara chef på olika arbetsplatser för små och stora grupper har utformat mina tankar och drivit mig till att vilja jobba med människor. Idén till Weekli växte fram 2010 när jag jobbade på Lensway och hade ett retail team på 90 personer utspridda i Norden.  Jag älskar det jag gör just nu och jag tror inte att det finns några genvägar till den punkt där jag befinner mig idag i min karriär. Jag bestämde tidigt i livet för att jag vill bli en sån där glad och hjärtlig gubbe som är själsligt till ro med vad jag har åstadkommit i livet när jag är 70 år. Därför har jag försökt att i största möjliga mån göra medvetna val i livet och i karriären.

  Start typing and press Enter to search

  Anders HvarfnerMonica Längbo