Södra tar priset

 In Nyhet

Södra har utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i världens största employer branding-undersökning, Randstad Employer Brand Research. En fantastisk utveckling för Södra som för två år sedan rankades på 48:e plats.

Sveriges 150 största arbetsgivare och över 5 000 personer har deltagit i undersökningen, från studenter och anställda till arbetssökande i åldern 18–65 år över hela landet.

»Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt. Vi är inte färdiga i vårt arbete men utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg«, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Respondenterna anger bland annat sin uppfattning om arbetsgivarnas rykte, finansiella välmående och deras bidrag till samhället och miljön. Dessa tre områden är de som bedömts vara Södras främsta nyckelfaktorer till utnämningen.

»Undersökningen talar sitt tydliga språk, Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande«, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

»Strategisk kompetensförsörjning är en avgörande fråga i dag för alla företag för att behålla och stärka sin konkurrenskraft. I Södra lägger vi stort fokus på detta för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare. Nu fortsätter vi det arbetet med gemensam kraft för att tillsammans med våra 3 400 medarbetare visa vad det innebär att vara nästa generations skogsföretag«, säger Christer Thörn, HR-direktör på Södra.

Läs mer här!

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Start typing and press Enter to search

hrdagarna-banner-panorama