Regionalt event:Stockholm

Frukostseminarium om AI och HR

Hur kan AI komma att förändra HR-arbetet?

Presentation och diskussion med universitetslektorer från Mälardalens universitet

Lär dig om forskningsprojektet Intelligent automatisering av mellanmänskliga relationer i HR-arbete

5:30 - 7:00

Om eventet

 

Varmt välkommen på detta frukostseminarium om hur AI kan komma att förändra HR-arbetet, som anordnas av styrelsen för Sveriges HR Förening Region öst.

 

Vi kommer inleda med frukost och mingel för att sedan starta seminariet med en presentation och reflektioner från Eva Lindell och Anna Launberg, universitetslektorer på Mälardalens universitet. Därefter kommer vi ha en gemensam diskussion och reflektion.

 

Eva Lindell och Anna Launberg är universitetslektorer på Mälardalens universitet. I sin forskning intresserar sig Eva för hur digitalisering påverkar arbetslivet och människors relation till arbete. Eva har en bakgrund som personalvetare och flerårig praktisk erfarenhet inom HR. Anna forskar om samverkan mellan universitet, industri och sjukvård i användning av vetenskapliga innovationer, samt förändringsarbete inom offentlig förvaltning. Hon är i grunden civilingenjör med en yrkesbakgrund i IT-sektorn.

 

Under 2023–2026 genomför de ett forskningsprojekt Intelligent automatisering av mellanmänskliga relationer i Human Resource-arbete. Projektet är i en uppstartsfas och vi kommer under frukostseminariet berätta om bakgrunden till studien samt våra första reflektioner kring hur AI kan komma att förändra HR-arbete.

 

Program

07:30 Frukostmingel
08:00 Start presentation med Anna och Eva
08:30 Gemensam diskussion och reflektion
09:00 Slut

 

Var?

 

Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 26

 

För vem?

 

Begränsat antal med platser så vänta inte för länge med din anmälan. Sista anmälningsdag är den 5 maj.

 

Frågor?

 

Kontakta då Camilla Thunborg, ordförande i styrelsen för HR-föreningen region öst camilla.thunborg@edu.su.se.

Anmälan är stängd

Medverkande

Universitetslektor

Anna Launberg

Universitetslektor vid Mälardalens universitet. Anna forskar om samverkan mellan universitet, industri och sjukvård i användning av vetenskapliga innovationer, samt förändringsarbete inom offentlig förvaltning. Hon är i grunden civilingenjör med en yrkesbakgrund i IT-sektorn.

Universitetslektor

Eva Lindell

Eva arbetar som lektor i företagsekonomi vid Mälardalens universitet. Hennes grundutbildning är en magister från Programmet för personal- och arbetslivsfrågor vid Göteborgs universitet och hon disputerade i Industriell ekonomi och Organisation vid Mälardalens högskola (2016). Tidigare har hon en flerårig yrkeserfarenhet från arbete med personalfrågor inom olika organisationer, främst i offentlig sektor. Hennes forskningsintressen är digitaliseringens förändringar av arbete och arbetsmarknad. Eva undervisar i huvudsak i Human Resource Management, akademiskt skrivande och kvalitativa metoder.

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Bli en del av ett engagerat och kunnigt community

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Omsätt people-perspektiv till affärs- och verksamhetsnytta

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt

Var med och driv utvecklingen av professionen framåt