Se alla nyheter

De är nominerade till Årets HR-medarbetare, HR-ledare och Ledarskapspris på HR Galan

Den 14 anordnas HR Galan, i år första gången digital och livesänd. Från den 26 augusti till och med 25 september bjuder Sveriges HR Förening in till röstning i kategorierna Årets HR-medarbetare, Årets HR-ledare och Årets Ledarskapsprofil. 

Under HR Galan delar Sveriges HR Förening ut priser och hyllar eldstjärnor inom HR-Sverige. I samband med att röstningen öppnar avslöjas de nominerade i tre av priskategorierna som delas ut på HR Galan.

 

Årets HR-medarbetare
Årets HR-medarbetare är en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark.

De nominerade är:

 • Angelika Nordin, HR-konsult på Linköpings kommun.
  Angelika har förändrat kommunens rekryteringsprocess säkerställt att den är inkluderande, jämställd och fördomsfri. Genom att ligga i framkant med annonsering samt användandet av digitala kanaler och verktyg har antalet relevanta sökande till rätt tjänster ökat mångfalt. Angelika har bland annat arbetat för att göra om kravprofiler, implementera en annonsguide och en funktion för annonsgranskning. Hon sprider givmilt kunskap om kommunens nya arbetssättet både internt och externt.
 • Cecilia Ödman, HR-partner på Jordbruksverket.
  Cecilia brinner för att skapa en lärande organisation. Hon har gjort det betydligt enklare för medarbetare att ta till sig ny kunskap genom att driva arbetet med en inspirerande och digital kunskapsplattform. Cecilia inspirerar andra till ett modernt HR-arbete och har bidragit till att HR och kommunikation nu har ett tätare samarbete på myndigheten.
 • Johanna Purnell, HR-konsult på Gislaveds kommun.
  Med en modig attityd identifierar och ifrågasätter Johanna gamla processer och skapar istället nya lösningar som förenklar och effektiviserar, med målet att skapa en tydlighet och en röd tråd i kommunens HR-arbete. Hon tänker nytt och digitalt – Johanna har bland annat varit drivande i att digitalisera kommunens anställningsprocess och drev igenom införandet av en digital HR-support för chefer.

 

Årets HR-ledare

I kategorin Årets HR-ledare letar vi efter en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller över en hel HR-avdelning. Denna person har med sitt team uppnått ett hållbart och enastående resultat och vågar sticka ut från mängden.

De nominerade är:

 • Christina Raaschou, Head of HR H&M Group Business Tech på H&M.
  Christina är med och driver en förändringsresa i en gigantiskt organisation – från ett traditionellt arbetssätt mot ett modernt, framåtlutat och agilt arbetssätt där HR kan bidra med största möjliga affärsvärde. Hon har en optimistiskt framtoning, ett resultatdriv och fokus på affärsvärdet som HR kan skapa. Hon bjuder in medarbetare till kreativt och visionärt tänkande och använder den kollektiva intelligensen i sitt team för att nå visionerna och skapa hållbara resultat.
 • Elena Aylott, VP Global Employee Experience på Oriflame
  Elena har förändrat sättet Oriflame ser på HR. Utifrån ett Employee Experience-perspektiv arbetar Elenas team med dataanalytiker, kommunikatörer, eventansvariga sida vid sida med de mer traditionella HR-rollerna för att stärka företaget genom att sätta medarbetarna och dess upplevelser i större fokus. Elenas arbete har också stärkt kommunikationen mellan HR-organisationerna globalt. Samarbete, transparens och öppenhet genomsyrar hennes arbetssätt.
 • Therese Östling Waller, HR-chef på SVT
  Therese har lyckats med att driva förändring och modernisera processer i en verksamhet som bär decennier av tradition och kultur. Hon har byggt upp en modern HR-organisation från grunden och lett verksamheten genom flera större förändringar, samtidigt som kraven på verksamheten har ökat. I en ifrågasättande, granskande företagskultur har hon fått stort erkännande och förtroende för sitt arbete. Hennes teams positiva resultat har resulterat i att HR fått större utvecklingsbudgetar.

 

Årets Ledarskapsprofil

Årets Ledarskapsprofil kan vara en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR skall kunna göra sitt arbete ännu bättre. Personen behöver inte arbeta inom HR. I denna kategori letar vi efter en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

De nominerade är:

 • Liudmyla Viniavska, vd på Smarta Val.
  Liudmyla har fått hela organisationen att inse värdet av att arbeta med kultur- och ledarskapsfrågor. Med ett tydligt och engagerande ledarskap skapar hon förståelse för varför förändringar är nödvändiga och inspirerar sina medarbetare till att engagera sig. Hon sätter medarbetarna först när hon tänker på verksamheten och drivs av att se människor växa. Hon har fått stor uppmärksamhet för sitt omfattande arbete med mångfaldsfrågor och kring nyanlända.
 • Sara Mohammar, partner på Verum Management
  Med sitt personliga ledarskap där hon gärna bjuder på sig själv och förmåga att se människorna i företaget skapar hon en tillåtande företagskultur där alla känner sig delaktiga och ges möjlighet att växa. Saras sätt att leda uppmuntrar medarbetarna till våga vara sig själva och omfamna varandras olikheter, vilket skapar dynamiska arbetsteam. Under sin tid på Apoteksgruppen såg Sara bland annat till att instifta ett nytänkande ledarskapsprogram för alla chefer och har som VD engagerat sig i flera viktiga people-projekt.
 • Siri Wikander, konsult på Beyond Learning
  Siri vet att samarbete mellan avdelningsgränserna behövs för att lyckas och utmanar mer än gärna gamla invanda strukturer, vilket bland annat visade sig framgångsrikt i det förändringsarbete hon drev på Scandic Hotels. Hennes arbete genomsyras av ett agilt tankesätt och ständigt lärande. Siri delar gärna med sig av sin kunskap och har en nyfikenhet av att lära sig av andra. Siri syns flitigt på olika plattformar och arbetar aktivt för att HR ska få större synlighet och uppmärksamhet.

 

Så går röstningen till:

 • På hrgalan.se finns röstningen.
 • Det går att rösta på en nominerad i varje kategori.
 • Röstningen pågår 25 august-26 september 2020
 • En jury väger in röstningsresultatet i deras bedömning och presenterar pristagarna på HR Galan 14 oktober.

Juryn för Årets HR-medarbetare, Årets HR-ledare och Årets Ledarskapsprofil består av:
Lena Hadad (juryordförande), HR-Direktör, Arbetsförmedlingen
Johan Segergren, Seniorkonsult och grundare, & Partners
Sofia Dandenell, HR Director CGI
Henrik Dider, HR Direktör, Polisen
Maria Eriksson, VD och partner, Poolia Executive Search
Monica Längbo, HR Direktör, Axfood
Peter Munck af Rosenschöld, VD, Sveriges Företagshälsor
Olivia Schönfeldt, Student, PA- linjen, Umeå Universitet

HR Galan 14 oktober

I år är HR Galan helt digital för första gången! HR Galan anordnas i samband med Sveriges HR Förenings största event HR Dagarna.

Presskontakt

Elin Widmark, kommunikation- och marknadsansvarig, Sveriges HR Förening

0
Årets HR-bok