Företagsrådgivare inom arbetsrätt och kollektivavtal

Nu söker vi en företagsrådgivare inom arbetsrätt och kollektivavtal med önskvärd placering i Göteborg. Verksamhetsområdet omfattar Västra Götaland och Värmland samt ingår i Sveriges Byggindustriers region Väst som har kontor i Göteborg, Uddevalla, Skövde och Karlstad.

Region väst består av 14 medarbetare med olika ansvarsområden och hjärtefrågor, men som tillsammans arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

Om tjänsten

Som företagsrådgivare kommer du att ge rådgivning och information till medlemsföretagen i frågor som rör arbetsrätt och våra kollektivavtal (Byggavtalet, Väg-och Banavtalet och Tjänstemannaavtalet). I rollen ingår också att genomföra lokala förhandlingar med de fackliga motparterna (Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Seko, Sveriges Ingenjörer, Unionen och Ledarna) samt hålla utbildningar. Du kommer även arbeta med branschens lönebildningsprocess och vara ett viktigt stöd för medlemsföretagen. Du kommer att ingå i en regional arbetsrättsgrupp som idag består av fyra personer.

Du har ett nära samarbete med medarbetarna i Väst och har naturligtvis tillgång till Sveriges Byggindustriers samlade expertis vid behov. Regionen har regelbundna regionmöten och träffar för samordning, kompetensutveckling och samhörighet.

I dina arbetsuppgifter ingår att

  • Arbeta med rådgivning till våra medlemsföretag såväl lokalt som nationellt
  • Agera biträde eller part i förhandlingar med våra avtalsanslutna motparter på lokal nivå samt vara delaktig i centrala förhandlingar
  • Vara drivande i projekt, nätverk och utskott
  • Genomföra möten och aktiviteter för medlemsföretagen
  • Utbilda och sprida kunskap inom kollektivavtalsområdet
  • Bygga relationer med medlemsföretag, viktiga organisationer och externa samarbetspartners
  • Samverka internt med lokala chefer, regionchefer och det nationella kansliet

Resor i tjänsten förekommer huvudsakligen i samband med förhandlingar och utbildningar

Utvecklingsmöjligheter

Vi erbjuder dig ett mycket självständigt, omväxlande och intressant arbete i en dynamisk organisation. Ingen dag är den andra lik och du ställs ständigt inför nya utmaningar och spännande möten med människor.

Om dig

Som person har du en god social förmåga, hög servicekänsla och vi värdesätter din förmåga att skapa goda relationer externt såväl som internt. Du är ansvarstagande och självständig, har god initiativförmåga samt är noggrann och prestigelös. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och har ett genuint intresse för arbetsrättsliga frågeställningar.

Din bakgrund

Vi tror att du har 3–5 års erfarenhet från liknande arbete inom medlemsorganisation eller företag inom byggbranschen. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen och Sveriges Byggindustriers kollektivavtal. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning inom t.ex. juridik eller HR. Du kan även ha erfarenhet från branschen som bedöms likvärdig.

Placering

Verksamhetsområdet är region Väst med önskvärd placering i Göteborg.

Ansökan

Vi gör urval löpande men vill ha din ansökan senast den 5 maj 2019.

Ansök här »

Har du ytterligare frågor om tjänsten, kontakta regionchef Anna Lönn Lundbäck, anna.lonn.lundback@sverigesbyggindustrier.se, tfn 031-708 41 16 eller samordningsansvarig för arbetsrättsgruppen Malin Nordin, malin.nordin@sverigesbyggindustrier.se, tfn 031-7084117

Start typing and press Enter to search