Är du nyfiken på att arbeta i en organisation som utgör en viktig mötesplats och funktion i det svenska samhället? Vill du utföra HR/personalarbete i en organisation med starka värderingar och med en positiv människosyn? Då är du välkommen att söka vikariatet som ansvarig i HR-frågor i Lunds pastorat!

Vår HR-medarbetare ska vara föräldraledig och därför söker vi nu dig som vill vikariera på tjänsten under ett år, från 1 september 2019 till 31 september 2020. Tjänsten tituleras HR-specialist men ansvarar för HR-frågor i organisationen. Din arbetsplats är belägen i Lunds vackra centrala delar tillsammans med övriga administrativa funktioner. Arbetsuppgifterna är varierande och du får möjlighet att arbeta med och besöka arbetsplatser belägna på olika platser i Lund.

Som HR-specialist är du en del i pastoratets stödfunktioner tillsammans med bland annat ekonomiavdelning, fastighetsavdelning, IT och kommunikation. Vi tillämpar flexibel arbetstid.
Tillsammans med en HR-assistent driver du HR-arbetet i Lunds pastorat som bland annat består av församlingar, kyrkogårdsavdelning, diakonicentral, förskolor och kansli. Arbetet är brett och pastoratet har en mängd varierande tjänstekategorier såsom präster, diakoner, administrativ personal, vaktmästeri, grönytearbetare och krematoriepersonal.

Arbetet innebär diverse strategiska och operativa HR-uppgifter såsom att stödja pastoratets ledning och arbetsledare i arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering, lönerevision samt lönekartläggning.

Pastoratet befinner sig i ett förändringsarbete och under 2019-2020 införs ett nytt tidredovisningssystem samt ett nationellt gemensamt administrativt system. Erfarenhet av liknande förändringsarbetet är därför meriterande.

Du arbetar nära kanslichef och domprost i personalfrågor och arbetsleder en HR-assistent, receptionist och kontorsvaktmästare.Vi söker dig som har erfarenhet av att ansvara och självständigt driva HR frågor på olika nivåer och är bekväm med att hantera svårare personalfrågor.

Du driver HR-processer från början till slut och säkerställer att pastoratet får stöd i alla
HR-relaterade ärenden.

Har du erfarenhet av arbete med personalfrågor i Svenska kyrkan eller ideell sektor är det meriterande.

Kvalifikationer
– Relevant akademisk utbildning inom personal/HR
– Minst fyra års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
– Kunskap inom svensk arbetsrätt och arbetsmiljöarbete
– B-körkort
– Delar svenska kyrkans värderingar och är medlem

Personliga egenskaper
– Driven och självgående
– Kommunikativ och serviceinriktad
– Analytisk och lösningsorienterad
– Positiv och relationsbyggande
– Ansvarstagande och strukturerad
– Prestigelös

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Låter det intressant? Mer information hittar du på www.svenskakyrkan.se/lund.

Urval och intervjuer sker löpande och vikariatet kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut så vänta inte med att söka!

Kontaktuppgifter till fackliga representanter lämnas av HR-Assistent Annette Svensson

Ansök här »

Svenska kyrkan i Lund med 90 000 invånare har en ung och rörlig befolkning. Pastoratet har sju församlingar som finns i staden och på lundaslätten, sjukhuskyrka, familjerådgivning, förskolor, begravningsverskamhet och diakonicentral. Här finns 200 anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda.

I varje församling finns församlingsråd och församlingsherde. Kyrkorådet håller samman styrningen och pastoratet leds av domprosten. Svenska kyrkan i Lund är människorna. Därför är vi en organisation i ständig förändring.

 

Ansök här »

Start typing and press Enter to search