Se alla nyheter

Forskardagen 2020 fokuserar på omställning

Under 2020 har omställning varit högst centralt för alla typer av organisationer. Därför blir det också temat för Forskardagen i år. 

Omställning är årets tema

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Under 2020 har omställning fått en helt ny innebörd för oss alla. Därför kretsar Forskardagen i år kring temat ”Omställning – förutsättningar och färdigheter för att lyckas med omställning ur ett samhälls- organisations- och individperspektiv”.

I år gästas Forskardagen av sex talare som med forskning i fokus kommer diskutera temat utifrån olika perspektiv och infallsvinklar. Bland annat gästas Forskardagen av Gunnar Eliasson, professor emeritus i industriell ekonomi/dynamik på KTH Stockholm och tidigare chef för Industrins Utredningsinstitut. Han kommer prata om Sverige och den globala marknaden för kompetens. Claudia Bernhard Oettel som är professor i arbets- och organisationspsykologi kommer att prata om omställningar med fokus på individen och insikter från arbetspsykologisk forskning. Bland talarna finns även pristagaren eller pristagarna av Årets HR-forskningspris, som avslöjas inom kort. Program och talare presenteras löpande på Sveriges HR Förenings hemsida.

Zorica Bodiroza leder dig genom eventet

Moderator för eventet är ingen mindre än Zorica Bodiroza. Zorica Bodiroza har via sitt engagemang i Sveriges HR Föreningen varit involverad i eventet sedan start. Hon är ena halvan av duon i Sveriges HR Förenings podd Fråga Forskaren.

Zorica har de senaste 25 åren arbetat i ledande HR-roller inom globala företag som Ericsson, AstraZeneca, Coca-Cola, Hi3Acess,  Carlson Rezidor Hotel Group AB samt Tredje AP-fonden. Sedan 2013 driver hon Bodiroza HR Performance AB och jobbar som konsult med fokus på förändringsledning, utveckling av grupper och ledningsteam, översyn och utveckling av HR processer samt kortare interimsuppdrag.

Ett digitalt event

Under Forskardagen vill vi koppla ihop forskning och praktik för att skapa förutsättningar för evidensbaserad utveckling. I år blir det möjlighet för fler personer att kunna delta då vi för första gången genomför Forskardagen helt digitalt. Anmälan sker på forskardagen.se.

Forskardagen 2020

I år arrangeras Forskardagen helt digitalt. Forskardagen är ett HR-event där forskningen står i fokus. Årets tema är omställning.

0
Barbro Westerholm tilldelas Kerstin Hesselgren-priset 2020Årets HR-forskningspris 2020