Se alla nyheter

Sveriges HR Förening är en branschförening som sedan 1921 har samlat medlemmar runt om i Sverige för att lyfta och synliggöra frågor inom HR. Nu arrangerar de för första gången HR Galan på Cirkus i Stockholm.

– Det känns helt fantastiskt att Sveriges HR Förening nu tar ett stort kliv framåt inom HR-branschen. Med över 7 000 medlemmar och en lång historia visar vår förening att vi både har trovärdighet och HR-branschens genuina stöd att lyfta fram och uppmärksamma Sveriges HR-hjältar. Vi har så många eldsjälar inom HR som var och en förtjänar all uppmärksamhet, säger Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

Med över 70 nomineringar har en jury nu utsett nio finalister i totalt tre kategorier, Sveriges HR-Chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil. I juryn sitter företagsledare och personer med bred och djup kunskap inom HR som gör grundliga referensförfrågningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering.

– Vår engagerade jurygrupp har gjort ett fantastiskt arbete med att få fram finalisterna. Jag är både stolt och glad över att vi har fått fram så många värdiga nominerade, i mina ögon är alla vinnare och jag ser fram emot att få välkomna dem till HR Galan den 9 oktober där vinnaren kommer att utses, avslutar Manne Didehvar.

manne-didehvar-hemsida
Manne Didehvar, Generalsekreterare Sveriges HR Förening

Finalisterna för Sveriges HR-profil är:

Petter Stordalen

Petter Stordalen, ägare Nordic Choice Hotels

Madeleine Raukas

Madeleine Raukas, Direktör Trafik och Service på SJ

Morgan Alling

Morgan Alling, skådespelare, regissör och föreläsare

Finalisterna för Sveriges HR-chef är:

Louise Ring

Louise Ring, HR Direktör på Axfood

Lena Östblom

Lena Östblom, HR-chef, Ängelholms kommun

Henrik Dider

Henrik Dider, HR Direktör på Scandic Sverige

Finalisterna för Sveriges HR-medarbetare är:

Trafikverket

Trafikverket, Rekryteringsenheten

Sofia Dandenell

Sofia Dandenell, HR Business Partner West & South på CGI

Hanna Wiljebrand

Hanna Wiljebrand, Affärsutvecklare och HR-specialist på Create Business Incubator

Kriterier för våra finalister:

Årets HR-Profil

Årets HR-profil behöver inte vara en chef eller en HR-medarbetare utan en person som genom sina insatser har skapat exceptionellt goda förutsättningar för andra och väsentligen påverkat en eller fler medarbetare positivt i såväl arbetslivet som livet i stort.

Årets HR-Medarbetare

Årets HR-medarbetare kan vara en person eller ett team som har arbetat utanför boxen och brutit ny mark samt genom sitt engagemang har drivit igenom sin idé vilken har lett fram till synliga resultat för organisationen och dess medarbetare.

Årets HR-Chef

Årets HR-chef ska tillsammans med sitt team ha byggt en holistisk och hållbar kultur där laget går före jaget. Tillsammans är nyckelordet där HR-chefens team och organisation i stort får människor att må och prestera bättre. Denna person ska vid flera tillfällen med sina osjälviska insatser ha bidragit till en positiv förflyttning vilken skapat ett hållbart arbetsliv med långsiktiga resultat för organisationen och dess medarbetare. Man kan vara en bred HR-chef eller chef för någon av disciplinerna inom HR.

0