Se alla nyheter

Sveriges HR Förening uppmärksammar för andra året i rad Sveriges HR-medarbetare, Sveriges HR-chef och Sveriges HR-profil. På årets HR Galan, som går av stapeln den 8 oktober i Blå Hallen, Stockholm Stadshus, hyllas de många goda exempel och glödande eldsjälar som finns på våra svenska arbetsplatser.

– Det gör mig både stolt och glad att Sveriges HR Förening genom dessa priser lyfter fram de fantastiska personer som genom sitt arbete stärker HR-professionen. Vi har så många eldsjälar inom HR som var och en förtjänar all uppmärksamhet. Att vi i år valt att förlägga HR Galan i Blå Hallen, Stockholm Stadshus, gör det ännu mer storslaget, säger Manne Didehvar, generalsekreterare Sveriges HR Förening.

Efter ett intensivt juryarbete har juryn nu utsett nio finalister i totalt tre kategorier; Sveriges HR-chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil. Juryn leds av Lena Hadad, till vardags HR-direktör på Arbetsförmedlingen, och består av företagsledare och personer med bred och djup kunskap inom HR. I samarbete med våra partners Jobzone och ID Entity görs grundliga referensförfrågningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering.

– Jag vill börja med att rikta ett stort tack till vår engagerade jurygrupp som har gjort ett fantastiskt arbete med att få fram så många värdiga nominerade! I år har två team kvalificerat sig till Sveriges HR-medarbetare vilket känns extra spännande! För mig är dessa priser och HR Galan som HR-professionens egen nyårsafton! I mina ögon är alla nominerade vinnare och jag ser fram emot att få välkomna dem till HR Galan den 8 oktober där vinnaren kommer att utses, avslutar Manne Didehvar.

Finalisterna är:

Sveriges HR-medarbetare

Sveriges HR-medarbetare är en sann eldsjäl och inspiratör som stått upp för och trott på sin idé eller sitt projekt men dessutom uthålligt bedrivit ett förändringsarbete för att bryta ny mark. I kategorin Sveriges HR-medarbetare kan både enskilda personer och hela team nomineras.

Teamnominering – Ahlsell Sverige (Kim Swing, Ann-Sofie Höman, Matilda Gustafsson, Katarina Schön, Katarina Ahlquist och Eva Blomqvist)

Teamnominering – Skolverket (Karin Lyckner, Veronika Kvernes, Carolina Alm, Anna Skrufve och Carola Gellborn)

Fabian Åhlin – BillerudKorsnäs

Sveriges HR-chef

I kategorin Sveriges HR-chef letar vi efter en person som är en riktig ledare inom HR. Det kan antingen vara en chef med medarbetaransvar inom någon av disciplinerna som tillhör HR, eller över en hel HR-avdelning. Denna person har med sitt team uppnått ett hållbart och enastående resultat och vågar sticka ut från mängden.

Hanna Bergfäldt – Elgiganten

Josefine Widegren – Greencarrier

Lena Nordin – Björn Borg

Sveriges HR-profil

Sveriges HR-profil kan vara en VD, ekonomichef eller någon annan profil som verkligen banat väg för att HR ska kunna göra sitt arbete ännu bättre. I denna kategori letar vi efter en sann HR-ambassadör som påverkat andra positivt och som varit en stor kraft- och inspirationskälla.

Jonas Tellander – Storytel Sweden

Richard Mårtensson – Human&Heart

Sara Mohammar – Apoteksgruppen

 

Från och med den 12 augusti går det att rösta på finalisterna på Sveriges HR Förenings hemsida. Vinnarna koras på HR Galan den 8 oktober i Blå Hallen i Stockholm Stadshus. Läs mer om de prestigefyllda priserna, HR Galan och juryns arbete på www.hrgalan.se

 

Om Sveriges HR Förening

1921 grundades Föreningen för Socialarbetare inom industri- och affärsliv av Sveriges första kvinnliga riksdagsledamot, första kvinnan i Internationella Arbetsgivarorganisationen och Sveriges första delegat i Nationernas Förbund, Kerstin Hesselgren. Hon är internationellt erkänd för sin expertis inom socialpolitik och kvinnors rättigheter. Från början var det en förening för yrkesinspektörer och fabrikssystrar. 2005 fick vi vårt nuvarande namn, Sveriges HR Förening. Kerstin brann för HR och personalens rättigheter och vi hoppas kunna sprida hennes glöd till dig.

 

Presskontakt

Cecilia Romanus
Kommunikationsansvarig, Sveriges HR Förening
0735 04 47 32
cecilia.romanus@sverigeshrforening.se

Manne Didehvar
Generalsekreterare, Sveriges HR Förening
0709-62 75 10
manne.didehvar@sverigeshrforeninge.se

Förra årets vinnare på HR Galan tillsammans med generalsekreterare Manne Didehvar i mitten.

Förra årets vinnare på HR Galan tillsammans med generalsekreterare Manne Didehvar i mitten.

0