Jurygrupp 2020

Jurygruppen för HR Galan 2020 har det ärofyllda uppdraget att bedöma bidragen och utse nominerade och vinnare i tre olika kategorier: Årets HR-medarbetare, Årets HR-ledare och Årets Ledarskapspris. Totalt består juryn av åtta framstående branschpersoner samt Lena Hadad som leder arbetet i rollen som juryordförande.

Juryn består av färgstarka och framstående personer som på olika sätt har en bakgrund och är verksamma inom HR. Jurymedlemmarna med ordföranden Lena Hadad är med stöd av styrelsen direkt tillfrågade av Sveriges HR Förening och ansvarar för hela nomineringsprocessen samt för att utse de tre finalisterna. När finalisterna är utsedda får hela HR-Sverige (även du som inte är medlem) möjligheten att rösta på sin favoritkandidat. Vinnarna tillkännages under HR Galan 2020.

Vår partner för urvalsprocessen:

Med fokus på de inkomna bidragens innehåll så som insatser, arbetsresultat och i syfte att säkerställa kvaliteten på nomineringsprocessen, får vår partner Jurek HR ansvara för de kvalitativa bakgrundskontroll- och referenstagningarna.

Lena Hadad, HR Direktör Arbetsförmedlingen (Juryns ordförande)

Lena Hadad, idag HR Direktör på Arbetsförmedlingen, som innehar en av Sveriges viktigaste samhällsuppdrag att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad och är Sveriges största förmedlare av arbeten. Lenas uppdrag är att leda myndighetens HR arbete för att Arbetsförmedlingen skall uppfattas som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, både i med- och motgång.

Johan Segergren, Medgrundare Wise Consulting

Johan har en examen inom HR från Uppsala Universitet. Med målet att etablera Sveriges vassaste affärsdrivande HR-företag startade han och Stefan Wikström Wise Consulting 2001. Johan har verkat i olika konsult- samt VD roller inom Wise Group fram till Juni 2018 då en ny entreprenörsresa inom HR startades. Han har också de senaste åren hörts i ledarskapspodden #påjobbet. En hjärtefråga är att verka för det goda ledarskapet där tydliga mål kombineras med engagemang och omsorg.

Maria Eriksson, VD och Partner Poolia Executive Search AB

Maria har en bakgrund som ledare och konsult inom området organisation och ledarskap. Hon har sedan 2006 verkat som executive search konsult och är ordförande för ESK (Sveriges yrkesförening för executive search konsulter). Hon har som executive search konsult rekryterat över 300 högre ledare.

Sofia Dandenell, HR Director CGI

Sofia är idag HR Director på CGI med HR-ansvar för den Business Unit som sträcker sig över Göteborg och Central. Sofia har en bakgrund som ledare inom verksamheten men valde för ca fem år sedan att kliva in i HR. Efter ett hårt förändrings- och förbättringsarbete inom dåvarande ansvar så fick hon utmärkelsen Årets HR-medarbetare 2018.

Henrik Dider, HR Direktör Polisen

Henrik har de senaste 20 åren arbetat i ledande HR-roller nationellt, nordiskt och globalt i kultur- och tillväxtstarka verksamheter inom flera olika branscher, däribland retail, IT, Bank/Finans och nu senast hospitalitybranschen.

Sedan 2010 har Henrik arbetat som HR Direktör på Scandic Hotels och återfinns fr o m augusti 2019 som HR Direktör hos Polisen.

Monica Längbo, HR Direktör Axfood

Monica är idag HR-direktör på Axfood med spännande varumärken som bland annat Willys, Hemköp, Dagab och mat.se. Hon var tidigare HR Direktör ManpowerGroup. Monica har en lång HR-, styrelse- och ledarerfarenhet både nationellt och internationellt. Hon är en efterfrågad mentor och föreläsare ofta med fokus på det coachande ledarskapet, framtidens arbetsmarknad och mångfald.

Peter Munck af Rosenschöld, VD Sveriges Företagshälsor

Peter har mångårig erfarenhet av HR-arbete i ledande positioner både nationellt och internationellt.  Han har arbetat med allt från processutveckling till större förändringsprojekt, frågor som handlar om hur förutsättningar för högpresterande organisationer skapas ligger honom varmt om hjärtat. De senaste åren har han med framgång drivit frågor kring arbetsmiljö och hälsa på samhällsnivå.

Olivia Schönfeldt, Personalvetarstudent Umeå Universitet

HR för Olivia är att ge företag och företagens anställda förutsättningar till att leva upp till sin fulla potential. Olivia ser sin framtida roll inom HR som en nyckelroll för att öka förståelsen kring sambandet mellan personalens välmående och företagets framgång. Områden hon framförallt vill jobb med är för att jämställdhets- och mångfaldsarbetet ska ha en starkare roll i allt HR-arbete.