HR NU 2019:

Årets tema: Offentlig sektor år 2025! Digitala arbetsplatser med friska medarbetare

Digitalisering är ett hypat begrepp men det är något som pågår och som kommer att rita om våra arbetsuppgifter rejält. Med den här konferensen vill vi lyfta upp möjligheterna med digitaliseringen, men också hur vi måste anpassa vårt arbetsmiljöarbete. Arbetsmiljö är en del av basleveransen inom HR och digitaliseringen kommer att påverka konkreta arbetsmiljöfrågor. Vi måste se till att arbetsmiljön fungerar i våra framtida strukturer.

Vi som arbetar inom HR ska vara proffs på människor så vi måste därför skaffa oss kunskap om hur digitaliseringen påverkar mänskligt beteende. Förändring kan leda till otrygghet och vi behöver vara duktiga på hur människor påverkas. Vad kan vi göra för att digitaliseringen inte ska få negativa konsekvenser för arbetsmiljön? Vad kan vi göra för att motivera och engagera och få människor att vara nyfikna och vilja utvecklas? Det finns inga enkla svar men ambitionen med HR NU är att lyfta upp olika perspektiv och exempel. Förhoppningsvis kan tankar och kunskaper från scenen inspirera till fortsatta samtal där vi delar med oss av våra erfarenheter. Det är så vi kan driva HR-frågarna framåt.

Marie Hallander Larsson, moderator för HR NU 2019

 

Läs vår intervju med Marie Hellander Larsson här

Gör: HR-direktör på Akademiska hus, en av Sveriges största fastighetsägare som har flera av landets universitet och högskolor som hyresgäster.
Bor: Vallentuna.
Familj: Make och son, 23 år, fyra hästar, fyra hundar.
Karriär: HR-direktör på Scandic Hotels, Wedins, Posten, Swedbank, Försäkringskassan, har även jobbat inom Pharmacia och IBM samt varit vd för konsultföretaget Empower.
Utbildning: Förskollärare och marknadsekonom, ”jättemycket poäng i allt möjligt”.
Förebild: Pippi Långstrump, hon står för något, vågar vända upp och ner på perspektiven, hon är människoinkluderande.

Start typing and press Enter to search