Jurygrupp 2019

Med stolthet presenterar vi årets jurygrupp som ska bedöma bidragen och utse nominerade och vinnare i tre olika kategorier, Årets HR-medarbetare, Årets HR-chef och Årets HR-profil. Totalt består årets jury av 8 framstående branschpersoner samt Lena Hadad som leder arbetet i rollen som juryordförande.

Lena Hadad, HR Direktör Arbetsförmedlingen (Juryns ordförande)

Lena Hadad, idag HR Direktör på Arbetsförmedlingen, som innehar en av Sveriges viktigaste samhällsuppdrag att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad och är Sveriges största förmedlare av arbeten. Lenas uppdrag är att leda myndighetens HR arbete för att Arbetsförmedlingen skall uppfattas som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, både i med- och motgång.

Rozita Dadras, Nordic HR Direktör IBM

Rozita anställdes på IBM år 2003 direkt efter avslutade universitetsstudier. Hon började sin karriär inom försäljning som efter några år övergick till en fortsatt karriär inom HR. Rozita har 10 års erfarenhet av ledande roller inom HR både på nationell och internationell nivå med fokus på strategisk förändringsarbete i en digital och global värld. Idag är hon Nordisk HR chef för IBM där hon tillsammans med den Nordiska ledningsgruppen driver HR agendan för Norden.

Johan Segergren, Medgrundare Wise Consulting

Johan har en examen inom HR från Uppsala Universitet. Med målet att etablera Sveriges vassaste affärsdrivande HR-företag startade han och Stefan Wikström Wise Consulting 2001. Johan har verkat i olika konsult- samt VD roller inom Wise Group fram till Juni 2018 då en ny entreprenörsresa inom HR startades. Han har också de senaste åren hörts i ledarskapspodden #påjobbet. En hjärtefråga är att verka för det goda ledarskapet där tydliga mål kombineras med engagemang och omsorg.

Maria Eriksson, VD och Partner Poolia Executive Search AB

Maria har en bakgrund som ledare och konsult inom området organisation och ledarskap. Hon har sedan 2006 verkat som executive search konsult och är ordförande för ESK (Sveriges yrkesförening för executive search konsulter). Hon har som executive search konsult rekryterat över 300 högre ledare.

Sofia Dandenell, HR Business Partner CGI

Sofia är idag HR Business Partner för två av CGI Sveriges regioner. När hon klev på rollen för ca tre år sedan så var båda regionerna vingbrutna med nya ledare, och med en KPI-karta som lyste rött. Efter ett hårt förändrings- och förbättringsarbete och för hennes bidrag i det arbetet fick hon utmärkelsen Årets HR-medarbetare 2018.

Henrik Dider, HR Direktör Scandic Hotels

Henrik har de senaste 20 åren arbetat i ledande HR-roller nationellt, nordiskt och globalt i kultur- och tillväxtstarka verksamheter inom flera olika branscher, däribland retail, IT, Bank/Finans och nu senast hospitalitybranschen.

Sedan 2010 har Henrik arbetat som HR Direktör på Scandic Hotels och återfinns fr o m mars 2019 som HR Chef på Sveaskog.

Monica Längbo

Monica Längbo, HR Direktör Axfood

Monica Längbo HR Direktör Axfood och medlem i koncernledning. Hon har en lång HR-, styrelse- och ledarerfarenhet och var tidigare HR Direktör ManpowerGroup i Sverige & Danmark. Hon är en flitigt anlitad föreläsare, mentor & coach ofta med tema framtidens arbetsmarknad, integration, företagskultur, kompetens, ledarskap och trender som digitalisering som påverkar oss idag och imorgon.

Peter Munck af Rosenschöld, VD Sveriges Företagshälsor

Peter Munck af Rosenschöld har mångårig erfarenhet av HR-arbete i ledande positioner. Han har djup erfarenhet av hela bredden av HR arbete och brinner för frågor som handlar om ledning, organisation och prestation. Peter är i dag verksam som VD för branschorganisationen Sveriges Företagshälsor.

Olivia Schönfeldt, Personalvetarstudent Umeå Universitet

HR för Olivia är att ge företag och företagens anställda förutsättningar till att leva upp till sin fulla potential. Olivia ser sin framtida roll inom HR som en nyckelroll för att öka förståelsen kring sambandet mellan personalens välmående och företagets framgång. Områden hon framförallt vill jobb med är för att jämställdhets- och mångfaldsarbetet ska ha en starkare roll i allt HR-arbete.