Se all digital kunskap
WEBBKURS

Arbetsrätt - för dig som vill förstå, hantera och verka i enlighet med den arbetsrättsliga lagstiftningen.

3 timmar och 34 minuter

Pris: Endast tillgängligt för medlemmar
Medlemspris: Kostnadsfritt

Om webbkursen

Arbetsrätt är en arbetsrättslig intensivkurs för dig som vill lära dig förstå, hantera och verka i enlighet med den arbetsrättsliga lagstiftningen. Webbkursen hjälper dig att undvika dyrbara feltolkningar av arbetsrättslagstiftningen, att förstå olika anställningsformer och veta hur du kan hantera besvärliga situationer.

Webbkursen fokuserar på praktiska inslag som att du ska lära dig göra rätt från början, kunna hantera svåra avsked och veta när du kan omplacera en medarbetare. Webbkursen leds av en av Sveriges ledande advokater inom arbetsrättens område. Arbetsrätten är skriven till fördel för arbetstagaren, men även du som arbetsgivare har rättigheter!

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i korta moment där en del är max 10 minuter. Du examineras efter varje del och du får ett diplom efter genomförd kurs.

 

Innehåll

  • Allmänt om arbetsrättsliga lagar
  • Anställningsavtalet och olika anställningsformer
  • Uppsägningar och avskedanden
  • Omreglering av anställningsavtal
  • Turordningsregler vid uppsägning på grund av arbetsbrist
  • Lön och förmåner under uppsägningstiden
  • Integritetsfrågor
  • Företrädesrätt till återanställning
  • Förhandlings- och informationsskyldighet
  • Arbetsgivarens möjligheter och rättigheter

Den här webbkursen är en del av Diploma
Sveriges HR Förening har tillsammans med Diploma tagit fram en, för våra medlemmar, anpassad utbildningsmiljö.
Självklart kan även den nya kunskapen mätas och diplom erhållas. Idag erbjuder vi dig som medlemsförmån, helt kostnadsfritt över 350 utbildningar som ingår i ditt medlemskap. Du hittar utvalda kurser i vår Digitala kunskapsbank och genom Mina sidor kan du hitta hela Diplomas kursbibliotek.

Föreläsare:

Göran Smedberg
Advokat

Advokat Göran Smedberg är en Sveriges främsta experter på det arbetsrättsliga området. Han är en välrenommerad utbildare och aktivt verksam advokat på det arbetsrättsliga området.

Göran utbildar via allt från Hjärtum-utbildningar till skräddarsydda utbildningar för olika HR-föreningar. Han var tidigare förbundsjurist på HTF, har skrivit flera arbetsrättsliga böcker för HR och har i 20 års tid specialiserat sig på det arbetsrättsliga området.

Som utbildare är Göran uppskattad då han gör arbetsrätten intressant och lär människor att verkligen förstå hur de kan använda sig av arbetsrättens olika möjligheter.

0