Se all digital kunskap
WEBBKURS

Mångfald - Ledarskap - Strategiskt arbete

1 timme 26 minuter

Pris: Endast tillgängligt för medlemmar
Medlemspris: Kostnadsfritt

Om webbkursen

Webbkursen Mångfald – Ledarskap – Strategiskt arbete riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap och din verksamhet, för att skapa en inkluderande arbetsmiljö med kompetent, välmående personal som presterar på topp och bidrar med olika perspektiv till problemlösning, produktutveckling och kundmöten.

I webbkursen får du lära dig hur du arbetar med mångfald som långsiktig strategi med hjälp av ett medvetet, normkritiskt perspektiv och hur mångfald implementeras i samtliga processer och nivåer i organisationen. Webbkursen skapar förståelse för olika perspektiv, definitioner och drivkrafter, förklarar hur du undviker vanliga misstag och påvisar hur mångfaldsarbetet gör dig till en attraktivare arbetsgivare och affärspartner.

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i korta moment där en del är max 10 minuter. Du examineras efter varje del och du får ett diplom efter genomförd kurs.

 

Innehåll

 • Att definiera mångfald
 • Att implementera mångfald i sin verksamhet
 • Mångfald som strategi
 • Mångfald på alla verksamhetsnivåer
 • Det normkritiska perspektivet som förändringsverktyg
 • Det mångfaldsstrategiska ledarskapet
 • Olika perspektiv på mångfald
 • De vanligaste drivkrafterna
 • Att arbeta med omvärldsanalys
 • Att arbeta med statistik
 • Effekterna av mångfaldsarbetet

Den här webbkursen är en del av Diploma
Sveriges HR Förening har tillsammans med Diploma tagit fram en, för våra medlemmar, anpassad utbildningsmiljö.
Självklart kan även den nya kunskapen mätas och diplom erhållas. Idag erbjuder vi dig som medlemsförmån, helt kostnadsfritt över 350 utbildningar som ingår i ditt medlemskap. Du hittar utvalda kurser i vår Digitala kunskapsbank och genom Mina sidor kan du hitta hela Diplomas kursbibliotek.

mångfald-webbkurs

Föreläsare:

webbkurs mångfald med elinor

Elinor Tjäder Säfström

Konsult inom mångfald och jämställdhet

Elinor Tjäder Säfström tillhör den första årskullen som tog examen från utbildningen Equality and Diversity Management i Lund våren 2014. Sedan 2013 är Elinor verksam inom Diversity Group och har goda kunskaper inom mångfalds-, jämställdhets- och inkluderingsbranschen genom såväl utbildning och erfarenhet som personligt engagemang.

mångfald webbkurs med ebba

Ebba Hagander Mir

Statsvetare med engagemang i mångfaldsarbete

Ebba Hagander Mir är statsvetare och har arbetat inom svenskt näringsliv i över 20 år, med rekrytering, i konsultbranschen och i administrativa roller. Ebba har över 20 års erfarenhet av mångfaldsarbete och har även varit ideellt engagerad i mångfaldsfrågor utifrån rättighetsperspektivet inom Amnesty sedan tidigt 90-tal. Sedan 2007 driver hon Diversity Group och är en erkänt skicklig utbildare.

webbkurs mångfald med Sarah

Sarah Anwar

Nationalekonom som verkat inom FN

Sarah Anwar är nationalekonom, statistiker och analytiker med flera års arbetslivserfarenhet från ILO, FN, Schweiz, Världsbanken samt Grameen bank. Hon har bott i nio länder och talar sju språk. Sedan 2013 arbetar Sarah på Diversity Group som mångfaldsspecialist och utbildare. Sarah är även delägare och bidrar till att utveckla Diversity Groups mångfaldsarbete.

0