Se all digital kunskap
WEBINAR

Går det att skapa lärande organisationer?

1 TIM 13 MIN

Pris: Endast tillgängligt för medlemmar
Medlemspris: Kostnadsfritt

Om webinaret

Vad säger forskningen och vad finns det för erfarenheter från arbetslivet? I dagens arbetsliv ställs allt högre krav på att skapa lärande organisationer. Men vad är egentligen en lärande organisation, finns de och hur skapar man gynnsamma villkor för lärande i organisationer?

Vid detta seminarium samtalar Jon Ohlsson, professor i pedagogik vid Stockholms universitet och Hanna Schultz, HR chef för ICA bank om sina erfarenheter av att forska om och praktiskt arbeta med lärande i organisationer.

Det är ett avslappnat samtal där Hannah och Jon resonerar kring förutsättningar, motgångar, makt, förhållningssätt, och möjligheter. De funderar på vad som skulle vara intressant att fortsätta undersöka inom detta forskningsfält och även i praktiken. På slutet är det en frågestund.

Bra att veta: Klippets första 2 minuter har lite sämre kvalité på grund av tekniskt fel.

Hannah Schultz och Jon Olsson

Hannah Schultz är HR chef för ICA Bank och Försäkring och tidigare ansvarig för ICA gruppens Learning Strategy. Hon har under flera år arbetat med att skapa strukturer och en kultur som stöttar individers och gruppers lärande.

Jon Ohlsson är professor i pedagogik vid Stockholms Universitet. Han har under många år forskat om teamlärande i arbetslivet. Han är tillsammans med Otto Granberg redaktör för boken Den lärande organisationen 2.0 (utgiven 2018) där flera forskare i pedagogik och företagsekonomi lyfter fram såväl nya perspektiv som kritik inom området.

Jag vill se webinaret

Logga in här och klicka på seminarier/webinarier för att se webinariet. Du hittar dina inloggningsuppgifter på Mina sidor

0