Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 9 - Kajsa Asplund - Framtidens Talent Management

51 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Talent Management är och har varit en viktig process i många företag och organisationer. Att attrahera, identifiera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare är och förblir en strategiskt viktig fråga. Men att bli identifierad som talang, eller inte – vilka effekter har och får det för den enskilda medarbetaren, gruppen och organisationen i stort? Vad har vi lärt oss hittills och vad behöver vi ta större hänsyn till när vi ska utforma framtidens Talent Management processer för att skapa motivation, engagemang och lojalitet? Dessa och många andra intressanta och relevanta frågor utforskar vi tillsammans med psykologen Kajsa Asplund.

Kajsa Asplund är psykolog och fil. dr. i företagsekonomi. Hon tillbringade fyra år på Handelshögskolan i Stockholm med att forska om talent management och dess effekter på medarbetare. Hon har också skrivit den populärvetenskapliga boken Talang för människor i ämnet. Numera arbetar hon med digital produktutveckling och kundrådgivning på det svenska talent tech-bolaget Alva Labs.

Kajsa Asplund i Fråga Forskaren

Avsnittet släpptes 12 november 2020


Rabatt på Forskardagen för alla lyssnare

Just nu får du som lyssnar på Fråga Forskaren 10% rabatt när du bokar en biljett till digitala Forskardagen 3 december. Årets tema är omställning. Rabattkod: frågaforskaren

0