Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 23: Stefan Tengblad - Organisationers utveckling ställer nya krav på HR

57 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Fråga Forskar-podden firar ett år genom att återse sin första gäst, Stefan Tengblad, Sveriges första professor inom Human Resource Management. Stefan är verksam på Centrum för Global HRM-forskning vid Göteborgs universitet. I detta avsnitt får vi Stefans syn på vad som händer i våra organisationer och hur HR påverkas. Pandemin har snabbat på utvecklingen inom många områden. Stefan berättar också vilka nya områden som kommer att beforskas in HRM framåt. Avsnittet inleds med att Johan och Zorica tillsammans med Lena Bjurner, VD och generaldirektör för Sveriges HR Förening, reflekterar kring första året med podden Fråga Forskaren.

Avsnittet släpptes 24 juni 2021

Stefan Tengblad

0