Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 12 - Mattias Axelson - Innovation och scenarioplanering

42 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Vi startar säsong 2 av Fråga Forskaren tillsammans med Mattias Axelson, doktor i företagsekonomi och verksam vid House of Innovation Handelshögskolan i Stockholm där han arbetar med tillämpad forskning och praktik för att göra organisationer mer innovativa.

Innovation är nödvändigt för alla organisationer och vi har alla i pandemins spår tvingats att träna oss i att ställa om, lära om och hitta nya innovativa lösningar. Hur kan vi bibehålla och nyttja den erfarenheten och den nyvunna kunskapen och förnyelseförmågan när pandemin är över? På vilket sätt kan t.ex. scenarioplanering vara ett verktyg att upprätthålla intresse för förändring, hjälpa oss att planera och förbereda oss samt vara en god jordmån för innovation? Vad är HR:s roll i krisen och hur HR kan underlättar och möjliggöra kunskapsskapande i det moderna näringslivets kunskapssystem? Det är några av frågorna vi utforskar tillsammans med Mattias i detta avsnitt.

Mattias Axelson är doktor i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, House of Innovation. Han arbetar för att utveckla organisationers innovationsförmåga genom forskning, utbildning och rådgivning.

Vid Handelshögskolans ExecutiveEducation utbildar han chefer och ledare. Mattias föreläser i många sammanhang om scenarioplanering, strategiutveckling och innovation. Han är aktuell med boken Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären. Tidigare har han givit ut boken Växla upp innovationskraften.

Avsnittet släpptes 21 januari 2021

Rabatt på Forskardagen för alla lyssnare

Just nu får du som lyssnar på Fråga Forskaren 10% rabatt när du bokar en biljett till digitala Forskardagen 3 december. Årets tema är omställning. Rabattkod: frågaforskaren

0