Se all digital kunskap
PODD

Avsnitt 11 - Stefan Söderfjäll - Ett gott medarbetarskap

44 MINUTER

Pris: Kostnadsfritt
Medlemspris: Kostnadsfritt

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus’.

Podden leds av Johan Segergren och Zorica Bodiroza. I varje avsnitt träffar Johan och Zorica en ny forskare i ett spännande samtal.

I detta avsnitt:

Vi lär oss mer om ”metastudier” som forskningsmetodik och vi utforskar det aktuella och populära ämnet ”medarbetarskap” tillsammans med Stefan Söderfjäll. Vad man behöver adressera när man jobbar med att utveckla medarbetarskapet på våra arbetsplatser? Vilka beteenden behöver vi se mer av och förstärka för att främja gott medarbetarskap och hur hänger medarbetarskap och ledarskap ihop, och om det hänger ihop? Kan man med fördel utveckla dem tillsammans som team? Är tillit och psykologisk trygghet en effekt av bra medarbetarskap och varför är det så viktigt i dagens arbetsliv?

Stefan Söderfjäll är Fil. Dr i psykologi och har ägnat de senaste 20 åren åt sin mission att sprida forskningsbaserad kunskap om mänskligt beteende i arbetslivet. Han har också skrivit böckerna Behovsanpassat ledarskap, To team or not to team och serien En liten bok om….(hittills fyra stycken som var och en avhandlar mål, ledarskap, ledningsgrupper och medarbetarskap). Stefan är en av upphovsmännen till ledar- och teamutvecklingskoncepten Lead Forward och Team Pro och sedan en tid tillbaka sprider han sina tankar och idéer på Youtubekanalen ”En bra dag på jobbet”.
Stefan Söderfjäll medverkar i Fråga Forskaren ep.11

Avsnittet släpptes 10 december 2020


Rabatt på Forskardagen för alla lyssnare

Just nu får du som lyssnar på Fråga Forskaren 10% rabatt när du bokar en biljett till digitala Forskardagen 3 december. Årets tema är omställning. Rabattkod: frågaforskaren

0