Se alla nyheter

Årets HR-bok 2021 utsedd: ”Vägra väggen – facit till hållbara medarbete”

Under onsdagskvällen delades Årets HR-bok ut på HR Galan. Utmärkelsen gick i år till Vägra väggen – facit till hållbara medarbete av Maria Ergül (Sanoma Utbildning).

Årets HR-bok är en utmärkelse från Sveriges HR Förening som belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatser. Priset har delats ut sedan 1982 och böckerna bedöms av en bokjury efter kriterierna aktualitet, angelägenhet och användbarhet. Författaren, eller författarna, behöver vara verksamma i Sverige och boken som utses ska vara utgiven i första upplagan under 2020/2021.

Så här motiverar bokjuryn årets pristagare Vägra Väggen! Facit till hållbara medarbetare:

”Intensiteten och kraven på effektivitet i arbetslivet ökar ständigt och inte sällan på bekostnad av hälsa och välmående.  Med en gedigen grund i lagstiftning och aktuell forskning ger denna bok en mycket tydlig bild av hur både ledare och medarbetare kan arbeta proaktivt för att främja mänsklig hållbarhet. Samtidigt får vi konkreta verktyg för att hantera rehabilitering och säkra stabil återgång i arbete. Det du som chef väljer att göra idag kommer spela roll för hur din medarbetare mår imorgon.”

Bokjuryn utgörs av:

  • Johanna Thermaenius, HR-direktör, Keolis Sveriges AB (ordförande för bokjuryn)
  • Johan Hydén, ägare Kamp Företagsutveckling
  • Patrizia Bricca, Kompetens- och ledarutvecklare, Handelsbanken
  • Björn Lorentzon, Business Development Manager, Sympa HR
  • Petronella Wacker, Chefsadministratör, Kammarrätten i Göteborg
  • Caroline Lantz, Organization & Rewards Specialist, Doktor24

De andra två titlarna som bokjuryn hade nominerat till Årets HR-bok 2021 var Transformativ förändring och agilt ledaskap av Eva Norrman Brandt (Sanoma Utbildning) och Mer jämställda löner: handbok för chefer av Daniel Edenholm och Ulf Gustavsson (Frick Publishing AB).

HR Galan och HR Dagarna

HR Galan livesänds i samband med HR Dagarna – och sker helt digitalt för andra året i rad. Missa inte att köpa biljett till HR Dagarna som anordnas 20-21 oktober.

Frågor om HR Galan eller HR Dagarna?

Har du några funderingar om evenemanget? Kontakta oss så hjälper vi dig.

0