Välkommen till HR NU 2018!

People Engagement & Management
16 maj, Nalen, Stockholm

Under HR NU 2018 kommer vi tillsammans  djupdyka i ämnet People Engagement & Management. Vi kommer att lyssna, inspireras och diskutera samt nyfiket lära oss mer om hur vi bygger engagerade medarbetare på våra arbetsplatser. Marie Hallander Larsson kommer med sin gedigna erfarenhet och stora engagemang lotsa oss genom dagens samtalsämnen.
Frågor vi kommer prata om är bland annat:

• Hur skapar man engagemang hos medarbetare och får dem att vilja stanna kvar i organisationen?
  • Vad är ett starkt ledarskap egentligen?
  • Om vi inte kan konkurrera med högst lön- hur skall vi då kunna attrahera de medarbetare vi vill ha?

Manne Didehvar, Generalsekreterare för Sveriges HR Förening

Marie Hallander Larsson, Moderator för HR NU 2018

Moderator för dagen är Marie Hallander Larsson, HR-direktören som har ett imponerande CV med chefsroller från bland annat Scandic Hotels, Wedins, Försäkringskassan, Posten AB och Swedbank. Idag arbetar hon som HR Direktör på Akademiska Hus. Marie har också tidigare varit styrelseordförande för Sveriges HR Förening och det blir därför extra roligt att välkomna henne i rollen som moderator för HR NU 2018.

Anmäl dig här! »

08.00 Välkommen! Frukost och registrering.

09.00 Programmet startar

09.30 Eva Hamilton, f.d. VD SVT
Ständigt nya vindar kräver stadigt ledarskap – att engagera och motivera när riktningen ständigt ändras.

10.15 Marina Olsson, Personaldirektör Västra Götalandsregionen
Systematiskt arbete för engagerade arbetsplatser – att arbeta med ledarskap, förutsättningar och arbetsmiljö. Ett praktiskt exempel.

10.45 Fika

11.15 Troed Troedsson, Framtidsanalytiker
Från Taylor till Musk – Under 100 år har medarbetare varit människor som skulle motiveras, inspireras och ledas. Nu letar vi efter de som vill motivera, inspirera och leda.

12.00 Lunch

13.00 Jacob Forssmed, vice partiledare KD
Morgondagens arbetsmarknad – hur vi skapar förutsättningar för en väl fungerande arbetsmarknad och ett hållbart arbetsliv.

13.30 Agneta Jöhnk, Chef för avdelningen Arbetsgivarpolitik på SKL
Att klara våra framtida utmaningar inom välfärdssektorn där motivation och engagemang blir drivkraften.

14.00 Laura Hartman, Ordförande Tillitsdelegationen
Tillitsbaserad styrning och ledarskap – varför och hur gör man för att skapa engagemang.

14.30 Fika

15.00 Prisutdelning: Årets HR-bok 2017

15.20 Daniela Eriksson, Personaldirektör Skatteverket
Från fruktad skattefogde till omtyckt servicemyndighet– kraften av stolta och engagerade medarbetare.

15.50 Fredrik Reinfeldt, f.d. Statsminister
Ledarskap för förändring – Förändringstempot i samhället höjs men hänger människorna med? Hur anpassar vi oss efter nya förutsättningar och vilket typ av ledarskap krävs för att hantera ständig förändring?

Bra blandning av talare och bra röd tråd! Jag är väldigt nöjd och återkommer gärna nästa år!

Talare under HR NU 2018

• Troed Troedsson