Kompetensbaserad rekrytering

 In

Du kompetenta rekryterare –> våga vara expert inom ditt expertområde

Du som rekryterare är inte den som kan kärnverksamheten bäst men du är organisationens specialist inom rekryteringsmetoder, -urval och bedömning. Så hur klarar du balansen mellan att vara lyhörd och frågvis men samtidigt ta utrymme som expert?

Du som rekryterare vet vilka metoder som är valida och vilka processer som bidrar till mångfald och fördomsfria urval. Men hur praktiserar du teorierna?

Under den här dagen går vi igenom relationen rekryterare – rekryterande chef. Hur kan och bör vi förhålla oss för att på ett professionellt sätt inspirera, styra och påverka rekryterande chef så att urvalet blir bäst. Tillsammans med andra erfarna rekryterare diskuterar vi kommunikation, dilemman och lösningar. Syftet är att du som rekryterare efter denna dag ska känna dig stärkt i din yrkesroll och ha fler verktyg för att bidra till bättre rekrytering i din organisation.

Utbildningen vänder sig till dig som vill:
• ta kompetensbaserad rekrytering hela vägen fram
• öka sin betydelse i organisationen
• bidra till socioekonomiska vinster
• riva ned hinder för att ge rätt kompetens chans att få jobb
• slippa söka ett nytt arbete

Ur innehållet:
• Vilka tror vi att vi är?
• Varför ska du rekrytera och inte slumpen?
• Hur fångar du kompetensen?
• 100% kompetens, kan du vara mer professionell?
Korta teoripass varvas med diskussioner och övningar i gruppen. Utbildningen riktar sig till dig som är specialist och erfaren rekryterare.

 

Utbildningsledare: Andreas Pernhall Human & heart HR AB (kallas för Tyson)!
Andreas är allt annat än ovanlig. En sociolog (beteendevetare) som vill att människor ska få chans till utveckling. Han vill bidra till ett medmänskligare arbetsliv genom att utbilda andra i varför kompetens förändrar världen.
Andreas har arbetat med rekrytering i offentlig och privat sektor samt inom föreningslivet. Andreas har aldrig skrivit en bok och kommer kanske heller aldrig att göra det. Däremot har han skrivit 2000 jobbannonser med mycket goda resultat. Byggde upp ett rekryteringscenter hos arbetsgivare som genomförde cirka 700 rekryteringar per år. Samma arbetsgivare lyckades med bedriften att bli en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige.

Kompetensbaserad Rekrytering –- Göteborg 21 November

Du kompetenta rekryterare –> våga vara expert inom ditt expertområde Du som rekryterare är inte den som kan kärnverksamheten bäst men du är organisationens specialist inom rekryteringsmetoder, -urval och bedömning. Så hur klarar du balansen mellan att vara lyhörd och frågvis men samtidigt ta utrymme som expert? Du som rekryterare vet vilka metoder som är [...]

Senaste inläggen
Föredragshållare:
Plats:
Startdatum:
Slutdatum:
Tid: -
Pris medlem:
Pris icke medlem:
Sista anmälningsdag:

Anmälan »


Start typing and press Enter to search