Arbetsrätt – genomgång och uppfräschning av regelverket

In

Det arbetsrättsliga regelverket är genomtänkt och fyller en viktig funktion i samhället och på våra arbetsplatser. Som representant för arbetsgivaren vill och ska du göra rätt. Ingen kan kunna allt men du som jobbar med HR eller har personalansvar ska känna till i vilka situationer det finns regler du ska tänka på och vad de innebär. Och det är just precis vad den här utbildningen ger dig. Så du vet vad du gör och navigerar rätt. Och kan vara säker på att din kunskap är uppdaterad.

• Den svenska modellen
  • Anställningens ingående
  • Avslut av anställning
  • Arbetsrättsliga tvister
  • Kort om: MBL:s förhandlingsregler
  • Andra viktiga regler, t ex semester, arbetsmiljö och diskriminering

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som jobbar med HR eller har personalansvar och utgår från arbetsgivarens perspektiv. Den passar dig som har behov av en genomgång eller uppfräschning av regelverket, oavsett vilken nivå du jobbar på.

asa-erlandsson-hemsida

Om Åsa Erlandsson

Jag har världens roligaste jobb! Jag är advokat på Setterwalls advokatbyrå och har hjälpt arbetsgivare i olika arbetsrättsliga situationer sedan slutet av 1990-talet. I många år arbetade jag parallellt med advokatarbetet som VD på advokatbyrån. Därmed fick jag ett mycket praktiskt perspektiv på regelverket. Jag vet hur svårt det kan vara att reglerna ibland säger ”si” men min verksamhet bara skriker ”så”. Det bästa jag vet är när jag får hjälpa arbetsgivare inte bara när det gått snett utan med att se till att det inte går snett. Genom förebyggande arbete och utbildning i vad som gäller.